Sillä se on (ollut) tässä

Orenius Marika

Kulkukoirat, villikissat, vapaat lehmät, vaeltavat kansat, matkustavat turistit... ”Missä olen mentaalisesti kun matkustan ja mihin olen matkalla?”, taiteilija miettii trooppisessa yössä. Auton valoissa vilahtaa punaruskean koiran selkä. Ohikiitävä moottoripyörä pelottaa toisen vaaleaturkkisen kulkukoiran tienpenkkaan. Sen sisäänpäin kääntynyt katse terästäytyy tien vapautuessa. Taiteiija katsoo hetken silmiä, jotka samanaikaisesti katsovat häneen ja kutsuvat äärettömyyteen. Koira kääntyy, kauniit askeleet kiihtyvät juoksuun, ja se jatkaa kulkuaan keskellä kapeaa kylätietä. "Who or what the other is, I never know." - Luce Irigaray

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:07:20
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Sillä se on (ollut) tässä
Suomenkielinen nimi

Sillä se on (ollut) tässä

Englanninkielinen nimi

Therefore it is (has been) here

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jesper Toss (Kuvaaja), Marika Orenius (Kuvaaja), Marika Orenius (Käsikirjoittaja), Marika Orenius (Leikkaaja), Marika Orenius (Ohjaaja), Patrik Andersson (Säveltäjä), Eemu Ranta (Säveltäjä), Marika Orenius (Tekijä), Gregoire Rousseau (Ohjelmointi), Liisa Valkeanpää (Puhuja), AVEK (Rahoittaja), Pinja Mäki (Ääni)
Pressikuvat
Marika Orenius on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.