Polkuja

Orenius Marika

Kaksikanavainen installaatio Polkuja käsittelee yhteiskunnallisia, henkisiä ja psykologisia rakenteita, jotka ohjailevat elinkaarta syntymästä kuolemaan. Koulujen, työpaikkojen ja viranomaisten johdolla opimme tuntemaan sääntöjä ja tapoja, jotka muokkaavat elämäämme. Vastapainoksi yhteiskunnallisille parametreille Polkuja käsittelee alitajuntaa ja unimaailmaa. Unet ja niiden tulkinta antavat meille näkymättömiä merkkejä ja luovat omia salaisia polkujaan.

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:07:17
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Polkuja
Suomenkielinen nimi
Polkuja
Englanninkielinen nimi
Paths
Tuotantomaat
Sweden
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marika Orenius (Leikkaaja), Marika Orenius (Ohjaaja), Antonio Vivaldi (Säveltäjä), Marika Orenius (Tekijä), Marika Orenius (Tuottaja), Marika Orenius (Kuvaaja), Jesper Toss (Kuvaaja), Milla Moilanen / AVEK (Rahoittaja), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Marika Orenius (Voice over -kertoja), Ronja Parkkonen (Voice over -kertoja), Johanna Storm (Ääni)
Pressikuvat
Marika Orenius on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.