Linnut

Orenius Marika

Kolme naista, taiteilija ja hänen sisarensa, istuutuu sohvalle ja lausuu repliikkejä Anton Tšehovin näytelmästä Kolme sisarta. Näytelmä käsittelee vapaudenkaipuuta. Lukemisessa tulee esille kuvaushetken jännite ja läsnäolon tutkiminen. Hidastetut kuvat lentävistä linnuista vievät pois piinaavasta kuvaustilanteesta. Nämä kuvalainaukset Hitchcockin Linnuistaviittaavat yhteiseen tajuntaamme, joka kehittyy myös elokuvien ja kulttuurin myötä.

Tuotantovuosi
2004
Kesto
00:04:04
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Birds
Suomenkielinen nimi
Linnut
Englanninkielinen nimi
Birds
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marika Orenius (Ohjaaja), Marika Orenius (Tekijä), Erik Harald (Kuvaaja), Jesper Toss (Kuvaaja), Marika Orenius (Kuvaaja), Erik Harald (Ääni)
Marika Orenius on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.