Heavenly bodies (II)

Orenius Marika

Heavenly Bodies on poeettinen kahden kuvan videoteos. Päähenkilö kokee myötäelämisen tunteita, kun uutisissa kerrotaan Itävallassa vuonna 2008 paljastuneesta Fritzlin perheen tragediasta. Nainen nähdään asumassa nukkekotitalossa taivas kattonaan. Avoin katto ja tuikkivat tähdet muistuttavat toivosta ja elämästä jossain muualla.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:07:31
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Heavenly bodies (II)
Suomenkielinen nimi
Heavenly bodies (II)
Englanninkielinen nimi
Heavenly bodies (II)
Tuotantomaat
Sweden
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jesper Toss (Kuvaaja), Marika Orenius (Kuvaaja), Marika Orenius (Käsikirjoittaja), Marika Orenius (Ohjaaja), Martin Heuser (Säveltäjä), Marika Orenius (Tekijä), Marika Orenius (Tuottaja), Joachim Berntsson (Kääntäjä), Brita Bahlenberg (Näyttelijä), Artur Toss (Näyttelijä), Marika Orenius (Näyttelijä), Jesper Toss (Näyttelijä), The Swedish Arts Grants Committee (Tukipalvelut), AVEK (Tukipalvelut), Taiteen keskustoimikunta (Tukipalvelut), Andreas Saag (Ääniteknikko), Magnus Axelsson (Ääniteknikko)
Pressikuvat
Marika Orenius on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.