Black & White

Orenius Marika

Black & White on esseistinen ja itsereflektiivinen video. Taiteilija pohtii työhuoneellaan idealismia ja mahdollisuuksiaan vaikuttaa yksilönä ja taiteilijana. Pääkohtauksen taustalla nuori aktivisti on valmis kuolemaan aatteensa puolesta. Historiallinen viitekohta luo yhteyden totalitaarisen ääriajattelun vaaroihin, passiiviseen hyväksymiseen sekä nykyajan kaoottiseen kommunikaatioon. Mitä seurauksia on mukautumisella kieleen, ympäristöön, viestintään, tietoon, perinteeseen, biologiseen perimään ja sosiaaliseen kulttuuriin?

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:07:22
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Black & White
Englanninkielinen nimi

Black & White

Tuotantomaat
Finland, Spain
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marika Orenius (Kuvaaja), Jesper Toss (Kuvaaja), Marika Orenius (Käsikirjoittaja), Mikko Mällinen (Leikkaaja), Marika Orenius (Ohjaaja), Martin Dahlström Heuser (Säveltäjä), Marika Orenius (Tekijä), Marika Orenius (Tuottaja), Niko Liinamaa (Äänisuunnittelu), Marika Orenius (Näyttelijä), Taideyliopisto (Rahoittaja), Tuuli Penttinen-Lampisuo / AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Marika Orenius on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.