Parousia

Orenius Marika

Videoinstallaatiossa monet maailmankaikkeudet kohtaavat - henkilöt matkustavat, työskentelevät, liikkuvat, siirtyvät paikasta toiseen ja muuntuvat toisiksi. Toisten lasten leikkiessä toiset vain oleskelevat. Hetkeksi kameran liike ja ihmisten eteneminen lakkaavat. Klik! Hetki tallentui kameroihin. Samanaikaisesti toiset ovat ylikuormitettuja fyysisen työn täyttäessä päivät. Nämä ohimenevät hetket koetaan kameran kantajan tahdissa - liikkuvasta kamerasta tulee teoksen kokija, liikkuva subjekti, johon katsoja hetkittäin voi samaistua.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:09:38
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Parousia
Suomenkielinen nimi

Parousia

Englanninkielinen nimi

Parousia

Tuotantomaat
Finland, India, Turkey, Sweden, Italy, Portugal
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marika Orenius (Kuvaaja), Jesper Toss (Kuvaaja), Marika Orenius (Käsikirjoittaja), Mikko Mällinen (Leikkaaja), Marika Orenius (Leikkaaja), Marika Orenius (Ohjaaja), Marika Orenius (Tekijä), Marjut Orenius (Muu), Artur Orenius Toss (Näyttelijä), Joyce Inkunga (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Alfred Kordelinin säätiö (Rahoittaja), Aalto yliopisto (Rahoittaja), Pinja Mustajoki (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Marika Orenius on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiassa, ja on lisäksi opiskellut Pariisin Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa ja Konsthögskolan Valandissa Göteborgin yliopistossa. Orenius työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, performanssi- ja installaatiotaiteen parissa. Hän on osallistunut näyttelyihin, festivaaleille ja näytöksiin 1990-luvun puolivälistä lähtien.