Ihmisen ikuinen uni

Sänpäkkilä Sami, Nousiainen Anna-Mari

Ihmisen ikuinen uni on Anna-Mari Nousiaisen ja Sami Sänpäkkilän yhteisteos. Teos kuvaa taikuutta arjen keskellä, urbaanin ympäristömme sydäntä ja sielua. Osiossa #suomineito sinisiin pukeutunut sinitukkainen nainen nostetaan köyden varassa ylösalaisin puuhun. Osiossa Kultasuu Nousiainen leikkaa hiuksensa kultaisen glittersateen keskellä. Yhdessä osiossa mies lukee palavaa kirjaa ja toivon merkkejä. Teos on saatavilla sekä lyhytelokuvana tai 15-kanavaisena installaationa. 

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:09:15
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Ihmisen ikuinen uni
Suomenkielinen nimi

Ihmisen ikuinen uni

Englanninkielinen nimi

The Eternal Sleep of The Man

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Valtteri Piira (Kuvaaja), Anna-Mari Nousiainen (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Käsikirjoittaja), Anna-Mari Nousiainen (Käsikirjoittaja), Sami Sänpäkkilä (Leikkaaja), Anna-Mari Nousiainen (Leikkaaja), Anna-Mari Nousiainen (Ohjaaja), Sami Sänpäkkilä (Ohjaaja), Sami Sänpäkkilä (Säveltäjä), Anna-Mari Nousiainen (Tekijä), Sami Sänpäkkilä (Tekijä), Sami Sänpäkkilä (Tuottaja), Anna-Mari Nousiainen (Tuottaja), Samuli Ala-Lahti (Äänisuunnittelu), Laura Laukkanen (Näyttelijä), Netta Lempiäinen (Näyttelijä), Paula Nousiainen (Näyttelijä), Diina Bukareva (Näyttelijä), Essi Rossi (Näyttelijä), Reetta Turtiainen (Näyttelijä), Anu Nousiainen (Näyttelijä), Ville Pirinen (Näyttelijä), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat
Sami Sänpäkkilä asuu ja työskentele Tampereella. Hän on taiteilija, muusikko, elokuvantekijä ja on pyörittänyt Fonal Records levy-yhtiötä vuodesta 1995. Sänpäkkilä on tehnyt viisi soololevyä nimellä Es. Vuodesta 1999 lähtien hän on kuvannut filmille ja videolle liikkuvaa kuvaa ja tehnyt kymmeniä musiikkivideoita, dokumentteja ja installaatiota joita on esitetty museoissa ja gallerioissa ympäri maailmaa. Hänen elokuvansa ja musiikkiteoksensa ovat kokeellisia mielenmaisemia jotka tutkivat melankoliaa, paatosta ja toivoa.
Anna-Mari Nousiainen on musiikkivideoiden kasvattama epäonnistunut elokuvantekijä, keskinkertainen taiteilija, surullinen tuottaja ja tunteiden tuntija. Nousiainen on oululaistunut, Suomessa asuva post-teini, jonka teokset ammentavat kehokauhusta, digitaalisesta kaaoksesta, seksuaalisuudesta, puutteesta, unista, sosiaalisesta mediasta ja kaipuusta vapauteen. Nousiaisen teosten ytimessä ovat loputtomat tunneorgiat, nolouden tutkimus ja muistojen jättömaa.