Ihmisen ikuinen uni

Anna-Mari Nousiainen

Ihmisen ikuinen uni on Anna-Mari Nousiaisen ja Sami Sänpäkkilän yhteisteos. Teos kuvaa taikuutta arjen keskellä, urbaanin ympäristömme sydäntä ja sielua. Osiossa #suomineito sinisiin pukeutunut sinitukkainen nainen nostetaan köyden varassa ylösalaisin puuhun. Osiossa Kultasuu Nousiainen leikkaa hiuksensa kultaisen glittersateen keskellä. Yhdessä osiossa mies lukee palavaa kirjaa ja toivon merkkejä. Teos on saatavilla sekä lyhytelokuvana tai 15-kanavaisena installaationa. 

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:09:15
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Ihmisen ikuinen uni
Suomenkielinen nimi

Ihmisen ikuinen uni

Englanninkielinen nimi

The Eternal Sleep of The Man

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anna-Mari Nousiainen (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Valtteri Piira (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Käsikirjoittaja), Anna-Mari Nousiainen (Käsikirjoittaja), Sami Sänpäkkilä (Leikkaaja), Anna-Mari Nousiainen (Leikkaaja), Sami Sänpäkkilä (Ohjaaja), Anna-Mari Nousiainen (Ohjaaja), Sami Sänpäkkilä (Säveltäjä), Anna-Mari Nousiainen (Tekijä), Sami Sänpäkkilä (Tekijä), Anna-Mari Nousiainen (Tuottaja), Sami Sänpäkkilä (Tuottaja), Samuli Ala-Lahti (Äänisuunnittelu), Reetta Turtiainen (Näyttelijä), Netta Lempiäinen (Näyttelijä), Laura Laukkanen (Näyttelijä), Anu Nousiainen (Näyttelijä), Ville Pirinen (Näyttelijä), Paula Nousiainen (Näyttelijä), Diina Bukareva (Näyttelijä), Essi Rossi (Näyttelijä), SKR (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja)
Pressikuvat

Anna-Mari Nousiainen

Syntynyt: 1991

Anna-Mari Nousiainen (s.1991) asuu Helsingissä. Hän on taiteilija ja elokuvantekijä, jonka teokset sijoittuvat usein periferiaan, kauas kaupunkikeskittymistä. Nousiainen on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta, jossa hän opiskeli pääaineenaan elokuvausta ja sivuopintoinaan kuvataidetta. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisilla festivaaleilla ja näyttelyissä. Nousiaisen teokset tasapainoilevat ihastuttavan ja inhottavan välillä. Kermaiset pastellit muuttuvat mönjäksi, putoavat hampaat ovatkin kristalleja, tytöt maalaavat kasvonsa verellä. Kaikki on assosiaatiota. Unet, vääristyneet muistot ja todelliset tapahtumat sulautuvat yhdeksi – rajat hämärtyvät ja unista tulee totta. Jokainen muisto on yhtä tärkeä, oli se tapahtunut tai ei.