Ihmisen ikuinen uni

Anna-Mari Nousiainen

Ihmisen ikuinen uni on Anna-Mari Nousiaisen ja Sami Sänpäkkilän yhteisteos. Teos kuvaa taikuutta arjen keskellä, urbaanin ympäristömme sydäntä ja sielua. Osiossa #suomineito sinisiin pukeutunut sinitukkainen nainen nostetaan köyden varassa ylösalaisin puuhun. Osiossa Kultasuu Nousiainen leikkaa hiuksensa kultaisen glittersateen keskellä. Yhdessä osiossa mies lukee palavaa kirjaa ja toivon merkkejä. Teos on saatavilla sekä lyhytelokuvana tai 15-kanavaisena installaationa. 

Production Year
2018
Duration
00:09:15
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Ihmisen ikuinen uni
Finnish Title

Ihmisen ikuinen uni

English Title

The Eternal Sleep of The Man

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Sound
Yes
Työryhmä
Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Valtteri Piira (Kuvaaja), Anna-Mari Nousiainen (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Käsikirjoittaja), Anna-Mari Nousiainen (Käsikirjoittaja), Sami Sänpäkkilä (Leikkaaja), Anna-Mari Nousiainen (Leikkaaja), Sami Sänpäkkilä (Ohjaaja), Anna-Mari Nousiainen (Ohjaaja), Sami Sänpäkkilä (Säveltäjä), Sami Sänpäkkilä (Tekijä), Anna-Mari Nousiainen (Tekijä), Sami Sänpäkkilä (Tuottaja), Anna-Mari Nousiainen (Tuottaja), Samuli Ala-Lahti (Äänisuunnittelu), Netta Lempiäinen (Näyttelijä), Ville Pirinen (Näyttelijä), Laura Laukkanen (Näyttelijä), Essi Rossi (Näyttelijä), Paula Nousiainen (Näyttelijä), Diina Bukareva (Näyttelijä), Reetta Turtiainen (Näyttelijä), Anu Nousiainen (Näyttelijä), TAIKE (Rahoittaja), SKR (Rahoittaja)
Press Photos
Anna-Mari Nousiainen (s.1991) asuu Helsingissä. Hän on taiteilija ja elokuvantekijä, jonka teokset sijoittuvat usein periferiaan, kauas kaupunkikeskittymistä. Nousiainen on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta, jossa hän opiskeli pääaineenaan elokuvausta ja sivuopintoinaan kuvataidetta. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisilla festivaaleilla ja näyttelyissä. Nousiaisen teokset tasapainoilevat ihastuttavan ja inhottavan välillä. Kermaiset pastellit muuttuvat mönjäksi, putoavat hampaat ovatkin kristalleja, tytöt maalaavat kasvonsa verellä. Kaikki on assosiaatiota. Unet, vääristyneet muistot ja todelliset tapahtumat sulautuvat yhdeksi – rajat hämärtyvät ja unista tulee totta. Jokainen muisto on yhtä tärkeä, oli se tapahtunut tai ei.