Aurinkokellari

Sami Sänpäkkilä

 "Aurinkokellari (2006) -teoksessa näytetään profeetallinen tapahtumasarja. Elokuvassa ihmiselämää hallitseva persoonallinen hahmo ”poistaa” kolme ihmistä. Vaikutelma on ehdottomuudessaan pelottava, kuten kuolema. Silti niin tässä kuin muuallakin Sänpäkkilän teoksissa on lämmintä uskoa ihmiseen ja odottamatonta huumoria." - Jonni Roos

Tuotantovuosi
2006
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Aurinkokellari
Suomenkielinen nimi

Aurinkokellari

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Käsikirjoittaja), Sami Sänpäkkilä (Leikkaaja), Sami Sänpäkkilä (Säveltäjä), Sami Sänpäkkilä (Tekijä), Aino Louhi (Catering), Niko-Matti Ahti (Muu), Katja Koponen (Näyttelijä), Jan Anderzén (Näyttelijä), Varpu Lehtomäki (Näyttelijä), Elissa Määttänen (Näyttelijä), Mika Rättö (Näyttelijä), Suvi Mäkinen (Näyttelijä), Maria Haapala (Näyttämösuunnittelu), Emilia Eriksson (Pukusuunnittelu), Ari (Nappi) Korhonen (Tuotantoassistentti), Janne Putkonen (Tuotantoassistentti), Katja Koponen (Tuotantohenkilöstö), Ilmari Huttu-Hiltunen (Tuotantopäällikkö), Jonni Kullas (Valaistusmestari), Sami Sänpäkkilä (Äänisuunnittelu)
Sami Sänpäkkilä asuu ja työskentele Tampereella. Hän on taiteilija, muusikko, elokuvantekijä ja on pyörittänyt Fonal Records levy-yhtiötä vuodesta 1995. Sänpäkkilä on tehnyt viisi soololevyä nimellä Es. Vuodesta 1999 lähtien hän on kuvannut filmille ja videolle liikkuvaa kuvaa ja tehnyt kymmeniä musiikkivideoita, dokumentteja ja installaatiota joita on esitetty museoissa ja gallerioissa ympäri maailmaa. Hänen elokuvansa ja musiikkiteoksensa ovat kokeellisia mielenmaisemia jotka tutkivat melankoliaa, paatosta ja toivoa.