Aurinkokellari

Sami Sänpäkkilä

Mystinen hahmo poistaa ihmisiä elämän parista. Arvoitukselliset tapahtumat keskittyvät lumiseen arkitseen maisemaan sekä salaperäiseen luolamaiseen kellariin. Teoksessa on silti Sami Sänpäkkilän tuotannolle ominaista yllättävää, lämmintä huumoria. 

Tuotantovuosi
2006
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Aurinkokellari
Suomenkielinen nimi

Aurinkokellari

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Käsikirjoittaja), Sami Sänpäkkilä (Leikkaaja), Sami Sänpäkkilä (Säveltäjä), Sami Sänpäkkilä (Tekijä), Aino Louhi (Catering), Niko-Matti Ahti (Muu), Katja Koponen (Näyttelijä), Varpu Lehtomäki (Näyttelijä), Elissa Määttänen (Näyttelijä), Suvi Mäkinen (Näyttelijä), Jan Anderzén (Näyttelijä), Mika Rättö (Näyttelijä), Maria Haapala (Näyttämösuunnittelu), Emilia Eriksson (Pukusuunnittelu), Janne Putkonen (Tuotantoassistentti), Ari (Nappi) Korhonen (Tuotantoassistentti), Katja Koponen (Tuotantohenkilöstö), Ilmari Huttu-Hiltunen (Tuotantopäällikkö), Jonni Kullas (Valaistusmestari), Sami Sänpäkkilä (Äänisuunnittelu)
Sami Sänpäkkilä asuu ja työskentele Tampereella. Hän on taiteilija, muusikko, elokuvantekijä ja on pyörittänyt Fonal Records levy-yhtiötä vuodesta 1995. Sänpäkkilä on tehnyt viisi soololevyä nimellä Es. Vuodesta 1999 lähtien hän on kuvannut filmille ja videolle liikkuvaa kuvaa ja tehnyt kymmeniä musiikkivideoita, dokumentteja ja installaatiota joita on esitetty museoissa ja gallerioissa ympäri maailmaa. Hänen elokuvansa ja musiikkiteoksensa ovat kokeellisia mielenmaisemia jotka tutkivat melankoliaa, paatosta ja toivoa.