Rituaali sateenkaarelle

Sänpäkkilä Sami

Rituaali sateenkaarelle on tarina neljästä esiteinistä, jotka ovat ajautuneet kotiväkivallan seurauksena yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolelle. Ariel, Rupi, Liisa ja Hemmo elättävät itsensä ammuskelemalla rottia autoromuttamolla ja keräämällä tyhjiä pulloja. Heillä ei ole roolimalleja tai esikuvia, kunnes he kohtaavat maalla asuvan wiccan, jonka luona toteutetut rituaalit opettavat heitä taistelemaan väkivaltaa ja patriarkaattia vastaan – maksua vastaan tietenkin. 

Tuotantovuosi
2023
Kesto
00:18:35
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Rituaali sateenkaarelle
Englanninkielinen nimi

Ritual for the Rainbow

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Käsikirjoittaja), Sami Sänpäkkilä (Leikkaaja), Sami Sänpäkkilä (Ohjaaja), Sami Sänpäkkilä (Säveltäjä), Sami Sänpäkkilä (Tekijä), Sami Sänpäkkilä / Fonal Records (Tuottaja), Emilia Yli-Pukka (Näyttelijä), Miisa Koivuaho-Sormunen (Näyttelijä), Seela Minder (Näyttelijä), Ida Sofia Fleming (Näyttelijä), Ilona Malte-Colliard (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Jaakko Niemelä (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Sami Sänpäkkilä asuu ja työskentele Tampereella. Hän on taiteilija, muusikko, elokuvantekijä ja on pyörittänyt Fonal Records levy-yhtiötä vuodesta 1995. Sänpäkkilä on tehnyt viisi soololevyä nimellä Es. Vuodesta 1999 lähtien hän on kuvannut filmille ja videolle liikkuvaa kuvaa ja tehnyt kymmeniä musiikkivideoita, dokumentteja ja installaatiota joita on esitetty museoissa ja gallerioissa ympäri maailmaa. Hänen elokuvansa ja musiikkiteoksensa ovat kokeellisia mielenmaisemia jotka tutkivat melankoliaa, paatosta ja toivoa.