Rakas ääliö

Anna-Mari Nousiainen

"Te olette ainoat ihmiset jotka säilytte toisillenne läpi elämän,” sanoi äitini 90-luvun lopulla Kaikki on sidoksissa arkeen, jokapäiväiseen lastenhuoneen hellyyteen ja terroriin. Tässä olemme me, muistomme ovat uniikkeja, mutta kokemus on universaali. Elimme kylki kyljessä lapsuutemme ja nuoruutemme myrskyisimmät hetket. Mitä kaikkea siedämmekään toisiltamme sisaruuden nimissä? Rakas ääliö on performatiivisesti rakennettu tarina kolmen sisaren suhteesta. Elokuvassa kaikki on totta, mutta mikään ei ole aitoa.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:20:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Rakas ääliö
Suomenkielinen nimi

Rakas ääliö

Englanninkielinen nimi

Stupid Sweetheart

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anna-Mari Nousiainen (Kuvaaja), Anna-Mari Nousiainen (Käsikirjoittaja), Anna-Mari Nousiainen (Leikkaaja), Anna-Mari Nousiainen (Tekijä), Anna-Mari Nousiainen (Äänisuunnittelu), Samuli Ala-Lahti (Äänisuunnittelu), Kiia Misukka (Kääntäjä), Paula Nousiainen (Näyttelijä), Marja Nousiainen (Näyttelijä), Anna-Mari Nousiainen (Näyttelijä), Valtteri Piira (Värimäärittely), Samuli Ala-Lahti (Äänimiksaaja)
Pressikuvat

Anna-Mari Nousiainen

Syntynyt: 1991

Anna-Mari Nousiainen (s.1991) asuu Helsingissä. Hän on taiteilija ja elokuvantekijä, jonka teokset sijoittuvat usein periferiaan, kauas kaupunkikeskittymistä. Nousiainen on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta, jossa hän opiskeli pääaineenaan elokuvausta ja sivuopintoinaan kuvataidetta. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisilla festivaaleilla ja näyttelyissä. Nousiaisen teokset tasapainoilevat ihastuttavan ja inhottavan välillä. Kermaiset pastellit muuttuvat mönjäksi, putoavat hampaat ovatkin kristalleja, tytöt maalaavat kasvonsa verellä. Kaikki on assosiaatiota. Unet, vääristyneet muistot ja todelliset tapahtumat sulautuvat yhdeksi – rajat hämärtyvät ja unista tulee totta. Jokainen muisto on yhtä tärkeä, oli se tapahtunut tai ei.