The Goodiepal Equation

Sänpäkkilä Sami

Goodiepal (Kristian Parl Bjorn Vester, s. 1974–76) on tanskalainen muusikko, performanssitaiteilija, luennoitsija ja aktivisti, joka operoi yhteiskunnan äärilaidalla. Goodiepal ajaa tuhansia kilometrejä itse rakentamallaan polkupyörällä, jonka avulla hän tuottaa sähkön keikoilleen. Hän on julkaissut levyn, jonka sisällä on aito 500 kruunun seteli mutta jota myydään 250 kruunulla. Goodiepal on tehnyt koko maallisesta omaisuudestaan näyttelyn Tanskan kansallismuseoon ja luo taidettaan instituutioiden ja normien ulkopuolella. Goodiepal haastaa pohtimaan omaa maailmankuvaamme. Mitä meistä jää jäljelle, jos ainoastaan palvelemme järjestelmää? Mikä on Goodiepalin yhtälö?

Tuotantovuosi
2017
Kesto
01:10:30
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
The Goodiepal Equation
Englanninkielinen nimi

The Goodiepal Equation

Tuotantomaat
Finland, Denmark
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Käsikirjoittaja), Eeva Tuomi (Käsikirjoittaja), Eeva Tuomi (Leikkaaja), Sami Sänpäkkilä (Ohjaaja), Parl Vester (Säveltäjä), Sami Sänpäkkilä (Tekijä), Harri Sippola / Moderni Kanuuna ry (Tuottaja), Samuli Ala-Lahti (Äänisuunnittelu), Parl Vester (Näyttelijä), Poul Erik Veigaard (Näyttelijä), Moderni Kanuuna ry (Rahoittaja)
Pressikuvat
Sami Sänpäkkilä asuu ja työskentele Tampereella. Hän on taiteilija, muusikko, elokuvantekijä ja on pyörittänyt Fonal Records levy-yhtiötä vuodesta 1995. Sänpäkkilä on tehnyt viisi soololevyä nimellä Es. Vuodesta 1999 lähtien hän on kuvannut filmille ja videolle liikkuvaa kuvaa ja tehnyt kymmeniä musiikkivideoita, dokumentteja ja installaatiota joita on esitetty museoissa ja gallerioissa ympäri maailmaa. Hänen elokuvansa ja musiikkiteoksensa ovat kokeellisia mielenmaisemia jotka tutkivat melankoliaa, paatosta ja toivoa.