Silmiesi tähden

Anna-Mari Nousiainen

“Aamun lehdessä näin sen, ennusmerkin. / Aamukahvissani näkyi koko linnunrata.” Silmiesi tähden leikittelee rituaaleiksi muuttuvilla aamurutiineilla, sydänsuruilla, pakkomielteillä, taikauskolla ja modernilla taikuudella.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:03:45
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Silmiesi tähden
Suomenkielinen nimi

Silmiesi tähden

Englanninkielinen nimi

Your Eyes Made Me Do It

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anna-Mari Nousiainen (Kuvaaja), Anna-Mari Nousiainen (Käsikirjoittaja), Anna-Mari Nousiainen (Leikkaaja), Anna-Mari Nousiainen (Ohjaaja), Laura Naukkarinen (Säveltäjä), Anna-Mari Nousiainen (Säveltäjä), Anna-Mari Nousiainen (Tekijä), Anna-Mari Nousiainen (Äänisuunnittelu), Verna Tervaharju (Näyttelijä)
Pressikuvat

Anna-Mari Nousiainen

Syntynyt: 1991

Anna-Mari Nousiainen (s.1991) asuu Helsingissä. Hän on taiteilija ja elokuvantekijä, jonka teokset sijoittuvat usein periferiaan, kauas kaupunkikeskittymistä. Nousiainen on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta, jossa hän opiskeli pääaineenaan elokuvausta ja sivuopintoinaan kuvataidetta. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisilla festivaaleilla ja näyttelyissä. Nousiaisen teokset tasapainoilevat ihastuttavan ja inhottavan välillä. Kermaiset pastellit muuttuvat mönjäksi, putoavat hampaat ovatkin kristalleja, tytöt maalaavat kasvonsa verellä. Kaikki on assosiaatiota. Unet, vääristyneet muistot ja todelliset tapahtumat sulautuvat yhdeksi – rajat hämärtyvät ja unista tulee totta. Jokainen muisto on yhtä tärkeä, oli se tapahtunut tai ei.