The Big Crunch

Sami Sänpäkkilä

The Big Crunch is a video installation that presents images to the viewer that communicate  the presence of humans on earth, evolution and human intelligence. All images are carefully composited according to the divine proportions.  We see images poetically and metaphorically representing the beginning of mathematical innovations to the projected end of the world, the big crunch. Our observations and our learning shape the universe into being, time is a creation of our minds, laws are generated by our thoughts and conclusions.

Tuotantovuosi
2012
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
The Big Crunch
Englanninkielinen nimi

The Big Crunch

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Enrico Glerean (Animaattori), Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Käsikirjoittaja), Sami Sänpäkkilä (Leikkaaja), Sami Sänpäkkilä (Musiikki), Sami Sänpäkkilä (Tekijä), Mikko Kalliomäki (Erikoistehosteet), Alpo Nummelin (Grippi), Elisa Uimonen (Maskeeraaja), Teemu Markkula (Näyttelijä), Lissu Määttänen (Näyttelijä), Tanjalotta Räikkä (Näyttelijä), Jenna Snellman (Näyttelijä), Espace Louis Vuitton (Rahoittaja), Antti Halmetoja (Runner), Anne-Mari Pahkala (Säveltäjä), Maiju Laitinen (Tuotantopäällikkö), Tanja Glad (Valaisija), Alpo Nummelin (Valaistusmestari)
Sami Sänpäkkilä asuu ja työskentele Tampereella. Hän on taiteilija, muusikko, elokuvantekijä ja on pyörittänyt Fonal Records levy-yhtiötä vuodesta 1995. Sänpäkkilä on tehnyt viisi soololevyä nimellä Es. Vuodesta 1999 lähtien hän on kuvannut filmille ja videolle liikkuvaa kuvaa ja tehnyt kymmeniä musiikkivideoita, dokumentteja ja installaatiota joita on esitetty museoissa ja gallerioissa ympäri maailmaa. Hänen elokuvansa ja musiikkiteoksensa ovat kokeellisia mielenmaisemia jotka tutkivat melankoliaa, paatosta ja toivoa.