The Big Crunch

Sänpäkkilä Sami

The Big Crunch -installaation kuvasto viestii ihmisten läsnäolosta maan päällä, evoluutiosta ja ihmisälystä. Kaikki kuvat on huolellisesti järjestetty jumalaisten mittasuhteiden mukaan. Näemme kuvia, jotka esittävät runollisesti ja vertauskuvallisesti kaaren matemaattisen keksintöjen alkuhämärästä ennustuksiin maailmanlopusta, suuresta rusahduksesta. Havaintomme ja oppimiskykymme muovaavat universumin olemista; aika on mieltemme tuote; lait ovat peräisin ajatuksistamme ja johtopäätöksistämme.

Tuotantovuosi
2012
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
The Big Crunch
Englanninkielinen nimi

The Big Crunch

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Enrico Glerean (Animaattori), Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Käsikirjoittaja), Sami Sänpäkkilä (Leikkaaja), Sami Sänpäkkilä (Musiikki), Sami Sänpäkkilä (Tekijä), Mikko Kalliomäki (Erikoistehosteet), Alpo Nummelin (Grippi), Elisa Uimonen (Maskeeraaja), Jenna Snellman (Näyttelijä), Lissu Määttänen (Näyttelijä), Tanjalotta Räikkä (Näyttelijä), Teemu Markkula (Näyttelijä), Espace Louis Vuitton (Rahoittaja), Antti Halmetoja (Runner), Anne-Mari Pahkala (Säveltäjä), Maiju Laitinen (Tuotantopäällikkö), Tanja Glad (Valaisija), Alpo Nummelin (Valaistusmestari)
Sami Sänpäkkilä asuu ja työskentele Tampereella. Hän on taiteilija, muusikko, elokuvantekijä ja on pyörittänyt Fonal Records levy-yhtiötä vuodesta 1995. Sänpäkkilä on tehnyt viisi soololevyä nimellä Es. Vuodesta 1999 lähtien hän on kuvannut filmille ja videolle liikkuvaa kuvaa ja tehnyt kymmeniä musiikkivideoita, dokumentteja ja installaatiota joita on esitetty museoissa ja gallerioissa ympäri maailmaa. Hänen elokuvansa ja musiikkiteoksensa ovat kokeellisia mielenmaisemia jotka tutkivat melankoliaa, paatosta ja toivoa.