Vuoren sisältä loistaa valoa

Sänpäkkilä Sami

Kymmenen Tomas Reganin ja Sami Sänpäkkilän teosta. Yhteistyönä tehdyt teokset yhdistävät piirrustusta ja videota ja vyöryttävät katsojan eteen henkeäsalpaavia, illuusioilla leikitteleviä kuvia. 

Tuotantovuosi
2014
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Vuoren sisältä loistaa valoa
Suomenkielinen nimi

Vuoren sisältä loistaa valoa

Englanninkielinen nimi

The Light from Within the Mountain

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Sami Sänpäkkilä (Käsikirjoittaja), Tomas Regan (Käsikirjoittaja), Sami Sänpäkkilä (Leikkaaja), Anna-Mari Nousiainen (Muu), Noora Federley (Muu), Wille Klén (Muu), Jari Suominen (Muu), Eeva Tuomi (Muu), Sami Sänpäkkilä (Ohjaaja), Tomas Regan (Ohjaaja), Sami Sänpäkkilä (Tekijä), Diina Bukareva (Näyttelijä), Eeva Tuomi (Näyttelijä), Tuija Teiska (Näyttelijä), Elissa Määttänen (Näyttelijä), Pia Hokkanen (Näyttelijä), Aino Louhi (Näyttelijä), Jenni Ala-Kyyny (Näyttelijä), Elliina Peltoniemi (Näyttelijä), Sini Kaarivaara (Näyttelijä), Veera Luoto (Näyttelijä), Taija Pietiläinen (Näyttelijä), Elina Rajala (Näyttelijä), Verna Tervaharju (Näyttelijä), Meeri Mäkimattila (Näyttelijä), Anna Tiilinen (Näyttelijä), Laura Dahlman (Näyttelijä), Erjaliisa Tiainen (Näyttelijä), Seela Dahlman (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat
Sami Sänpäkkilä asuu ja työskentele Tampereella. Hän on taiteilija, muusikko, elokuvantekijä ja on pyörittänyt Fonal Records levy-yhtiötä vuodesta 1995. Sänpäkkilä on tehnyt viisi soololevyä nimellä Es. Vuodesta 1999 lähtien hän on kuvannut filmille ja videolle liikkuvaa kuvaa ja tehnyt kymmeniä musiikkivideoita, dokumentteja ja installaatiota joita on esitetty museoissa ja gallerioissa ympäri maailmaa. Hänen elokuvansa ja musiikkiteoksensa ovat kokeellisia mielenmaisemia jotka tutkivat melankoliaa, paatosta ja toivoa.