En ole kumpikaan

Lassila Nina

Neutrum on latinaa ja tarkoittaa ei kumpaakaan, ei maskuliini eikä feminiini. Videossa näemme henkilön joka puhuu kameralle ranskaa. On ilmiselvää että ranska ei ole hänen äidinkielensä. Hän puhuu vaikeuksista, joita kokee, kun on muukalainen, joku toinen/muu. On tärkeää oppia kieliä, mutta voiko integraatio koskaan olla täydellinen? Miten kielet muokkaavat ja määrittelevät meitä? Englanninkielinen tekstitys on käännetty puhutun ranskan kielen mukaisesti. Video käsittelee kieliä, sukupuolta ja integraatiota. 

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:10:25
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Ich bin Neutrum
Suomenkielinen nimi

En ole kumpikaan

Englanninkielinen nimi

I Am Neuter

Tuotantomaat
Belgium
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Nina Lassila (Kuvaaja), Nina Lassila (Käsikirjoittaja), Nina Lassila (Leikkaaja), Nina Lassila (Ohjaaja), Nina Lassila (Tekijä), Nina Lassila (Tuottaja), Nina Lassila (Äänisuunnittelu), Nina Lassila (Näyttelijä)
Pressikuvat
Kuvataiteilija Nina Lassila syntyi Helsingissä vuonna 1974. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Belgiassa. Nina Lassilan teokset ovat usein video-, teksti- ja performanssipohjaisia. Hän käsittelee monissa teoksissaan sosiaalisten erojen sekä sukupuoleen, kasvatukseen ja kulttuurieroihin perustuvien konventioiden vaikutusta identiteettiin. Tämän lisäksi häntä kiinnostaa tutkia teoksissaan myös yhteiskunnallisia, yliluonnollisia, taiteellisia ja taloudellisia ilmiöitä. Opinnot: Swedish Polytechnics FIN 1994-1997, School of Photography & film Gothenburg SE 2000-2002, Valand School of Fine Arts (MFA) 2004-2006, Guest at ENSAD Paris 2009.