Günter ja Mutti

Lassila Nina

Groucho Marxin tyyppinen hahmo analysoi kahta löytämäänsä esinettä; puisia pannunalusia, joihin on kaiverrettu nimet Mutti ja Günter. Hän keksii tarinan Muttista ja Günteristä. Hän pohtii myös, toimisivatko esineet taideteoksina näyttelytilanteessa.

Tuotantovuosi
2011
Kesto
00:03:07
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Günter und Mutti
Suomenkielinen nimi
Günter ja Mutti
Englanninkielinen nimi
Günter and Mutti
Tuotantomaat
Germany
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Nina Lassila (Käsikirjoittaja), Nina Lassila (Leikkaaja), Nina Lassila (Ohjaaja), Nina Lassila (Tekijä), Nina Lassila (Kuvaaja), Nina Lassila (Näyttelijä), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja)
Pressikuvat
Kuvataiteilija Nina Lassila syntyi Helsingissä vuonna 1974. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Belgiassa. Nina Lassilan teokset ovat usein video-, teksti- ja performanssipohjaisia. Hän käsittelee monissa teoksissaan sosiaalisten erojen sekä sukupuoleen, kasvatukseen ja kulttuurieroihin perustuvien konventioiden vaikutusta identiteettiin. Tämän lisäksi häntä kiinnostaa tutkia teoksissaan myös yhteiskunnallisia, yliluonnollisia, taiteellisia ja taloudellisia ilmiöitä. Opinnot: Swedish Polytechnics FIN 1994-1997, School of Photography & film Gothenburg SE 2000-2002, Valand School of Fine Arts (MFA) 2004-2006, Guest at ENSAD Paris 2009.