Game Over

Lassila Nina

Videossa viittaa Hubertuksen legendaan: Metsästäjä tapaa metsässä peuran, jonka pään päällä on valaistu risti. Kohdattuaan ilmestyksen Hubertus lopettaa metsästämisen ja hänestä tulee hurskas mies. Myöhemmin hänet pyhitetään. Peura esiintyy melkein kaikissa maailman eri kulttuurien tarinoissa ja legendoissa. Usein peura on viestintuoja ja esiintyy monessa tarinassa yksisorkkaisen naisen hahmona. Peura voi myös toimia yhteytenä tuonpuoleiseen. Video on osa Game Over teossarjaa.

Tuotantovuosi
2023
Kesto
00:04:13
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Game Over
Englanninkielinen nimi

Game Over

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Robert Quint (Kuvaaja), Nina Lassila (Käsikirjoittaja), Nina Lassila (Leikkaaja), Nina Lassila (Ohjaaja), Nina Lassila (Tekijä), Nina Lassila (Tuottaja), Nina Lassila (Äänisuunnittelu), Nina Lassila (Näyttelijä), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat
Kuvataiteilija Nina Lassila syntyi Helsingissä vuonna 1974. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Belgiassa. Nina Lassilan teokset ovat usein video-, teksti- ja performanssipohjaisia. Hän käsittelee monissa teoksissaan sosiaalisten erojen sekä sukupuoleen, kasvatukseen ja kulttuurieroihin perustuvien konventioiden vaikutusta identiteettiin. Tämän lisäksi häntä kiinnostaa tutkia teoksissaan myös yhteiskunnallisia, yliluonnollisia, taiteellisia ja taloudellisia ilmiöitä. Opinnot: Swedish Polytechnics FIN 1994-1997, School of Photography & film Gothenburg SE 2000-2002, Valand School of Fine Arts (MFA) 2004-2006, Guest at ENSAD Paris 2009.