Tutkijat

Kasitonni Anssi

Tieteistrilleriä ja rakkausdraamaa yhdistelevä sukellusvene-elokuva liikkuu meren alta ilmaan ja kuivalle maalle omalaatuisella dramaturgialla. Selittämätön uhka varjostaa rakkaustarinaa, joka tapahtuu hienojen teknisten erikoislaitteiden, vilkkuvalojen, erilaisten tietokonenäyttöjen ja pienimuotoisen lasersodan katveessa.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:15:18
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Tutkijat
Suomenkielinen nimi
Tutkijat
Englanninkielinen nimi
The Investigators
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anssi Kasitonni (Käsikirjoittaja), Anssi Kasitonni (Leikkaaja), Anssi Kasitonni (Ohjaaja), Anssi Kasitonni (Tekijä), Anssi Kasitonni (Tuottaja), Anssi Kasitonni (Kuvaaja), Vesa Humalisto (Kuvaaja), Anssi Kasitonni (Näyttämösuunnittelu)
Pressikuvat
Anssi Kasitonni on sahalahtelainen skeittari ja palkittu taiteilija, joka tekee musiikkia ja veistoksia sekä piirtää. Kasitonnin Sahalahden tiluksillaan tekemät lyhytelokuvat ovat monille faneille kuitenkin se rakkain osa hänen tuotantoaan. Ne käsittelevät ihmiskunnan ikuisia kysymyksiä: moraalia, rakkautta, kuolemaa, sukupolvien välisiä kuiluja, seksuaalisuutta sekä tietenkin sukellusveneitä. Elokuvat ovat kotikutoisia, mutta niiden sisältämät ajatukset eeppisiä. Elokuvat ovat oma maailmansa ja kertovat meille jotain tärkeätä omastamme. Kasitonni voitti vuonna 2011 arvostetun Ars Fennica -palkinnon.