Liitäjät

Kasitonni Anssi

Rokista, jenkkiautoista ja skeittailusta kiinnostunut oravanpoika ei pysty jatkamaan sukunsa kunniakkaita ja kotimetsää suojelevia liito-oravaperinteitä.

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:15:02
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Liitäjät
Suomenkielinen nimi
Liitäjät
Englanninkielinen nimi
Gliders
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anssi Kasitonni (Musiikki), Anssi Kasitonni (Ohjaaja), Anssi Kasitonni (Tekijä), Tero Villgren (Esiintyjä), Anssi Kasitonni (Esiintyjä), Anja Heinonen (Esiintyjä), Maria Kujala (Esiintyjä), Vesa-Pekka Hurme (Esiintyjä), Juha Siekkinen (Kuvaaja), Anssi Kasitonni (Kuvaaja)
Pressikuvat
Anssi Kasitonni on sahalahtelainen skeittari ja palkittu taiteilija, joka tekee musiikkia ja veistoksia sekä piirtää. Kasitonnin Sahalahden tiluksillaan tekemät lyhytelokuvat ovat monille faneille kuitenkin se rakkain osa hänen tuotantoaan. Ne käsittelevät ihmiskunnan ikuisia kysymyksiä: moraalia, rakkautta, kuolemaa, sukupolvien välisiä kuiluja, seksuaalisuutta sekä tietenkin sukellusveneitä. Elokuvat ovat kotikutoisia, mutta niiden sisältämät ajatukset eeppisiä. Elokuvat ovat oma maailmansa ja kertovat meille jotain tärkeätä omastamme. Kasitonni voitti vuonna 2011 arvostetun Ars Fennica -palkinnon.