Rentyhorn

Sasha Huber

Agassizhorn on vuori Alpeilla, joka on nimetty 1800-luvulla eläneen sveitsiläissyntyisen luonnontieteilijän sekä rasistin Louis Agassizin mukaan. Huber uudelleen nimeää vuoren Rentyhorniksi, Etelä-Carolinalaisen plantaasiorjan Rentyn mukaan, jonka Louis Agassiz määräsi valokuvattavaksi todistaakseen “Mustan rodun” alemmuuden.

Tuotantovuosi
2008
Kesto
00:04:30
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Rentyhorn
Suomenkielinen nimi
Rentyhorn
Englanninkielinen nimi
Rentyhorn
Tuotantomaat
Switzerland, Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Siro Micheroli (Kuvaaja), Hans Fässler (Käsikirjoittaja), Eetu Vihervaara (Leikkaaja), Sasha Huber (Ohjaaja), Sasha Huber (Tekijä), Sasha Huber (Näyttelijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja)
Pressikuvat
Sasha Huber (Sveitsi/Suomi) on Helsingissä asuva monialainen sveitsiläis-haitilaistaustainen kuvataiteilija. Hänen työskentelee ja esittää taidettaan kansainvälisesti ja on ensisijaisesti kiinnostunut muistin ja kuulumisen politiikoista, varsinkin suhteessa ympäristön kantamaan kolonialistiseen ylijäämään. Sensitiivisyys historiaa ja nykyisyyttä yhdistäviä hienovaraisia juonteita kohtaan on saanut Huberin suhtautumaan arkistomateriaaliin kerroksisena luovana praktiikkana, johon sisältyy perfomanssipohjaisia interventioita, videota, valokuvaa ja yhteistöitä. Tietoisena välineen symbolisesta merkityksestä Huber on myös ottanut haltuun naulapyssyn epätasa-arvoisten voimasuhteiden uudelleenneuvottelun mahdollistava aseena. Huber työskentelee säännöllisesti luovana työparina kumppaninsa Petri Saarikon kanssa. Hän on valmistunut taideteollisesta korkeakoulusta maisteriksi ja suorittaa tällä hetkellä taiteellisen tutkimuksen tohtoriopintoja.