Remedies

Sasha Huber

Eri kulttuurit ovat pullollaan itseapu- ja parannusmenetelmiä. Käytämme harvoin maalaisjärkeämme ja tietoisuutta ympäristöstä tulkitaksemme terveyttä. Riippumatta siitä, toimivatko menetelmät vai eivät, ne ovat kulttuurisen perimätiedon huipentumia. Kenties ihmisten parannusta koskevat asenteet sisältyvät uskomuksiin ja kerronnallisten rohtojen toisintamiseen. Kun olimme taiteilijaresidenssissä Botkyrkassa Ruotsin Fittjassa talvella 2011, tarkastelimme paikallista yhteisöä. Tapasimme lapsia, perheitä, mies- ja naisjoukkoja, lähestyimme heitä ja kyselimme heidän rohdoistaan.

Tuotantovuosi
2011
Kesto
00:11:20
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Huskurer - Remedies
Suomenkielinen nimi
Remedies
Englanninkielinen nimi
Remedies
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Teemu Jäppinen (Leikkaaja), Sasha Huber (Ohjaaja), Petri Saarikko (Ohjaaja), Sasha Huber (Tekijä), Petri Saarikko (Kuvaaja), Sasha Huber (Näyttelijä), Petri Saarikko (Näyttelijä), FRAME Finnish Fund for Art Exchange (Rahoittaja), Arts Council of Finland (Rahoittaja), Botkyrka Konsthall (Rahoittaja)
Pressikuvat
Sasha Huber (Sveitsi/Suomi) on Helsingissä asuva monialainen sveitsiläis-haitilaistaustainen kuvataiteilija. Hänen työskentelee ja esittää taidettaan kansainvälisesti ja on ensisijaisesti kiinnostunut muistin ja kuulumisen politiikoista, varsinkin suhteessa ympäristön kantamaan kolonialistiseen ylijäämään. Sensitiivisyys historiaa ja nykyisyyttä yhdistäviä hienovaraisia juonteita kohtaan on saanut Huberin suhtautumaan arkistomateriaaliin kerroksisena luovana praktiikkana, johon sisältyy perfomanssipohjaisia interventioita, videota, valokuvaa ja yhteistöitä. Tietoisena välineen symbolisesta merkityksestä Huber on myös ottanut haltuun naulapyssyn epätasa-arvoisten voimasuhteiden uudelleenneuvottelun mahdollistava aseena. Huber työskentelee säännöllisesti luovana työparina kumppaninsa Petri Saarikon kanssa. Hän on valmistunut taideteollisesta korkeakoulusta maisteriksi ja suorittaa tällä hetkellä taiteellisen tutkimuksen tohtoriopintoja.