Rohdot - Rongoã

Huber Sasha, Saarikko Petri

Eri parantamistavoilla on pitkät perinteet – niin yksilölliset, yhteisölliset, yhteiskunnalliset kuin luonnollisetkin. Taiteilijat Huber ja Saarikko tekivät koreografian tähän performanssiin residenssissä Wellingtonissa Uudessa-Seelannissa. Ensisijainen inspiraation lähde on paikallinen maorikulttuuri, mutta myös luonnon välitön uhka – maanjäristykset ja tsunamit – joka kohdistuu mahdollisen katastrofin partaalla sijaitsevaan kaupunkiin. Kollektiivisen performanssin osallistujat ovat myös teoksen tekijöitä.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:06:05
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Remedies - Rongoā
Suomenkielinen nimi

Rohdot - Rongoã

Englanninkielinen nimi

Remedies - Rongoã

Tuotantomaat
New Zealand, Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Petri Saarikko (Kuvaaja), Tam Webster (Kuvaaja), Petri Saarikko (Käsikirjoittaja), Sasha Huber (Käsikirjoittaja), Petri Saarikko (Ohjaaja), Sasha Huber (Ohjaaja), Michelle Scullion (Säveltäjä), Petri Saarikko (Tekijä), Sasha Huber (Tekijä), Petri Saarikko (Tuottaja), Sasha Huber (Tuottaja), Petri Saarikko (Äänisuunnittelu), Tam Webster (Leikkaaja), Louise Rutledge (Näyttelijä), Michelle Scullion (Näyttelijä), Mica Hubertus Mick (Näyttelijä), Lis Elisson-Löschmann (Näyttelijä), Scott Morrison (Näyttelijä), Elisabeth Pointon (Näyttelijä), Tasha Maree Dangerfield Smith (Näyttelijä), Rosie Evans (Näyttelijä), Cassandra Barnett (Näyttelijä), Christopher Ulutupu (Näyttelijä), Arihia Latham (Näyttelijä), Petri Saarikko (Näyttelijä), Sasha Huber (Näyttelijä), Tessa Hall (Näyttelijä), Jordana Bragg (Näyttelijä), Massey University (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Petri Saarikko (Äänisuunnittelu), Michelle Scullion (Äänisuunnittelu), Tam Webster (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Petri Saarikko

Syntynyt: 1973

Petri Saarikko (s. 1973) on helsinkiläinen taiteilija ja muotoilija. Hän yhdistelee paikkasidonnaisissa installaatioissaan sosiaalista kommentaaria muotoilijan työhönsä ja uusmediataustaansa. Hänen teoksensa ovat luonteeltaan vahvasti performatiivisia eikä Saarikko kaihda provosointia. Usein hän haastaa kansallisen identiteetin, taiteellisen tekijyyden tai virallisten poliittisten puheiden käsityksiä vaihtamalla niiden asiayhteyden ja paljastamalla näin näiden ilmiöiden todellisen, keinotekoisen luonteen. Saarikon teokset pyrkivät paljastamaan voimasuhteita, tekemään tilaa yksilöiden kertomuksille. Ne ovat tasa-arvon puolella. Saarikko tekee taidetta yhdessä kumppaninsa Sasha Huber Saarikon kanssa.