My Racism is a Humanism. A Lecture

Sasha Huber

Aiemmin lähinnä jäätikkö- ja kalatutkijana tunnetun Louis Agassiz’n (1807-1873) perintöä on kansainvälisesti kaunisteltu. Démonter Louis Agassiz -kampanja on paljastanut Agassiz’n osallisuuden rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Hans Barthin (Fribourg, Sveitsi) kirjoittamassa fiktiivisessä luennossa Agassiz yrittää puhdistaa oman ja rotuteorioidensa maineen.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:29:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
My Racism is a Humanism. A Lecture
Englanninkielinen nimi

My Racism is a Humanism. A Lecture

Tuotantomaat
Switzerland, Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Christoph Fritschi (Kuvaaja), Siro Micheroli (Kuvaaja), Hans Barth (Käsikirjoittaja), Combo Entertainment (Leikkaaja), Sasha Huber (Ohjaaja), Sasha Huber (Tekijä), Combo Entertainment (Äänisuunnittelu), Thomas Götz (Näyttelijä), Frame Visual Art Finland (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Arts Promotion Centre Finland (Rahoittaja), Association Neuer Shed (Rahoittaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), Sasha Huber (Roolitus), Petri Saarikko (Roolitus)
Pressikuvat
Sasha Huber (Sveitsi/Suomi) on Helsingissä asuva monialainen sveitsiläis-haitilaistaustainen kuvataiteilija. Hänen työskentelee ja esittää taidettaan kansainvälisesti ja on ensisijaisesti kiinnostunut muistin ja kuulumisen politiikoista, varsinkin suhteessa ympäristön kantamaan kolonialistiseen ylijäämään. Sensitiivisyys historiaa ja nykyisyyttä yhdistäviä hienovaraisia juonteita kohtaan on saanut Huberin suhtautumaan arkistomateriaaliin kerroksisena luovana praktiikkana, johon sisältyy perfomanssipohjaisia interventioita, videota, valokuvaa ja yhteistöitä. Tietoisena välineen symbolisesta merkityksestä Huber on myös ottanut haltuun naulapyssyn epätasa-arvoisten voimasuhteiden uudelleenneuvottelun mahdollistava aseena. Huber työskentelee säännöllisesti luovana työparina kumppaninsa Petri Saarikon kanssa. Hän on valmistunut taideteollisesta korkeakoulusta maisteriksi ja suorittaa tällä hetkellä taiteellisen tutkimuksen tohtoriopintoja.