Haïti Chérie

Sasha Huber

Haïti Chérie syntyi Haitin vuoden 2010 maanjäristyksen tunnoista. Muutama viikko katastrofin jälkeen Huber esittää performanssin lumisella, rannattomalla, jäätyneellä merellä Suomessa, mistä vedet virtaavat aina Haitin rannoille asti. Huberin kehollaan tekemät lumienkelit symboloivat surua ja menetettyjä ihmishenkiä, mutta myös solidaarisuutta ja toivoa.

Tuotantovuosi
2011
Kesto
00:06:19
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Haïti Chérie
Suomenkielinen nimi
Haïti Chérie
Englanninkielinen nimi
Haïti Chérie
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Fernando Teixeira (Leikkaaja), Sasha Huber (Ohjaaja), Oliver Blank (Säveltäjä), Sasha Huber (Tekijä), Sasha Huber (Näyttelijä), Petri Saarikko (Roolitus)
Pressikuvat
Sasha Huber (Sveitsi/Suomi) on Helsingissä asuva monialainen sveitsiläis-haitilaistaustainen kuvataiteilija. Hänen työskentelee ja esittää taidettaan kansainvälisesti ja on ensisijaisesti kiinnostunut muistin ja kuulumisen politiikoista, varsinkin suhteessa ympäristön kantamaan kolonialistiseen ylijäämään. Sensitiivisyys historiaa ja nykyisyyttä yhdistäviä hienovaraisia juonteita kohtaan on saanut Huberin suhtautumaan arkistomateriaaliin kerroksisena luovana praktiikkana, johon sisältyy perfomanssipohjaisia interventioita, videota, valokuvaa ja yhteistöitä. Tietoisena välineen symbolisesta merkityksestä Huber on myös ottanut haltuun naulapyssyn epätasa-arvoisten voimasuhteiden uudelleenneuvottelun mahdollistava aseena. Huber työskentelee säännöllisesti luovana työparina kumppaninsa Petri Saarikon kanssa. Hän on valmistunut taideteollisesta korkeakoulusta maisteriksi ja suorittaa tällä hetkellä taiteellisen tutkimuksen tohtoriopintoja.