Rohdot - Remède

Huber Sasha, Saarikko Petri

Rohdot - Remède on kollektiivinen ongelmanratkaisullinen performanssi, johon yhdistyy henkilökohtaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä uskomuksia. Jokaista osanottajaa pyydettiin osallistumaan yleisen ongelman lääkitsemiseen - oli se sitten tauti, riesa tai hengellinen vastoinkäyminen. Rohdot ulottuvat luonnollisista parannuskeinoista vakiintuneeseen lääketieteeseen ja kansanviisauteen. Kollektiivisen performanssin osallistujat ovat myös teoksen tekijöitä. Työryhmässä syntynyt teos yhdistää muotoonsa elehdintää, laulua, puhetta ja lavarunoutta, ja se esitettiin kreoliksi Haitin Port-au-Princen Taidekeskuksessa tammikuussa 2016.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:28:16
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Remedies - Remède
Suomenkielinen nimi

Rohdot - Remède

Englanninkielinen nimi

Remedies - Remède

Tuotantomaat
Haiti, Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Petri Saarikko (Kuvaaja), Gasner François (Kuvaaja), David Difficile (Kuvaaja), Sasha Huber (Käsikirjoittaja), Petri Saarikko (Käsikirjoittaja), Petri Saarikko (Ohjaaja), Sasha Huber (Ohjaaja), Petri Saarikko (Tekijä), Sasha Huber (Tekijä), Le Centre D’Art (Tuottaja), Petri Saarikko (Tuottaja), Sasha Huber (Tuottaja), Sasha Huber (Käsikirjoitus), Julius Salo (Leikkaaja), Desiris James (Näyttelijä), Myrtile Mario (Näyttelijä), Casimir Rossi Jacques (Näyttelijä), Mettelus Stanley (Näyttelijä), Bijou Mackenson (Näyttelijä), Francil James (Näyttelijä), Jean Baptiste Léonard (Näyttelijä), Sasha Huber (Näyttelijä), Jonathan Registre (Näyttelijä), Mahotiere Gardy Oscar (Näyttelijä), Champagne J. Robert (Näyttelijä), Fèr Patrick (Näyttelijä), Printemps Ericson (Näyttelijä), Pierre Jean Gardy (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Julius Salo (Äänisuunnittelu), Petri Saarikko (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Petri Saarikko

Syntynyt: 1973

Petri Saarikko (s. 1973) on helsinkiläinen taiteilija ja muotoilija. Hän yhdistelee paikkasidonnaisissa installaatioissaan sosiaalista kommentaaria muotoilijan työhönsä ja uusmediataustaansa. Hänen teoksensa ovat luonteeltaan vahvasti performatiivisia eikä Saarikko kaihda provosointia. Usein hän haastaa kansallisen identiteetin, taiteellisen tekijyyden tai virallisten poliittisten puheiden käsityksiä vaihtamalla niiden asiayhteyden ja paljastamalla näin näiden ilmiöiden todellisen, keinotekoisen luonteen. Saarikon teokset pyrkivät paljastamaan voimasuhteita, tekemään tilaa yksilöiden kertomuksille. Ne ovat tasa-arvon puolella. Saarikko tekee taidetta yhdessä kumppaninsa Sasha Huber Saarikon kanssa.
Sasha Huber (Sveitsi/Suomi) on Helsingissä asuva monialainen sveitsiläis-haitilaistaustainen kuvataiteilija. Hänen työskentelee ja esittää taidettaan kansainvälisesti ja on ensisijaisesti kiinnostunut muistin ja kuulumisen politiikoista, varsinkin suhteessa ympäristön kantamaan kolonialistiseen ylijäämään. Sensitiivisyys historiaa ja nykyisyyttä yhdistäviä hienovaraisia juonteita kohtaan on saanut Huberin suhtautumaan arkistomateriaaliin kerroksisena luovana praktiikkana, johon sisältyy perfomanssipohjaisia interventioita, videota, valokuvaa ja yhteistöitä. Tietoisena välineen symbolisesta merkityksestä Huber on myös ottanut haltuun naulapyssyn epätasa-arvoisten voimasuhteiden uudelleenneuvottelun mahdollistava aseena. Huber työskentelee säännöllisesti luovana työparina kumppaninsa Petri Saarikon kanssa. Hän on valmistunut taideteollisesta korkeakoulusta maisteriksi ja suorittaa tällä hetkellä taiteellisen tutkimuksen tohtoriopintoja.