Rohdot - Remède

Petri Saarikko

Rohdot - Remède on kollektiivinen ongelmanratkaisullinen performanssi, johon yhdistyy henkilökohtaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä uskomuksia. Jokaista osanottajaa pyydettiin osallistumaan yleisen ongelman lääkitsemiseen - oli se sitten tauti, riesa tai hengellinen vastoinkäyminen. Rohdot ulottuvat luonnollisista parannuskeinoista vakiintuneeseen lääketieteeseen ja kansanviisauteen. Kollektiivisen performanssin osallistujat ovat myös teoksen tekijöitä. Työryhmässä syntynyt teos yhdistää muotoonsa elehdintää, laulua, puhetta ja lavarunoutta, ja se esitettiin kreoliksi Haitin Port-au-Princen Taidekeskuksessa tammikuussa 2016.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:28:16
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Remedies - Remède
Suomenkielinen nimi

Rohdot - Remède

Englanninkielinen nimi

Remedies - Remède

Tuotantomaat
Haiti, Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
David Difficile (Kuvaaja), Gasner François (Kuvaaja), Petri Saarikko (Kuvaaja), Petri Saarikko (Käsikirjoittaja), Sasha Huber (Ohjaaja), Petri Saarikko (Ohjaaja), Petri Saarikko (Tekijä), Sasha Huber (Tekijä), Le Centre D’Art (Tuottaja), Sasha Huber (Tuottaja), Petri Saarikko (Tuottaja), Sasha Huber (Käsikirjoitus), Julius Salo (Leikkaaja), Mettelus Stanley (Näyttelijä), Desiris James (Näyttelijä), Myrtile Mario (Näyttelijä), Casimir Rossi Jacques (Näyttelijä), Bijou Mackenson (Näyttelijä), Pierre Jean Gardy (Näyttelijä), Mahotiere Gardy Oscar (Näyttelijä), Jean Baptiste Léonard (Näyttelijä), Sasha Huber (Näyttelijä), Fèr Patrick (Näyttelijä), Champagne J. Robert (Näyttelijä), Francil James (Näyttelijä), Printemps Ericson (Näyttelijä), Jonathan Registre (Näyttelijä), TAIKE (Rahoittaja), Julius Salo (Äänisuunnittelu), Petri Saarikko (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Petri Saarikko (s. 1973) on helsinkiläinen taiteilija ja muotoilija. Hän yhdistelee paikkasidonnaisissa installaatioissaan sosiaalista kommentaaria muotoilijan työhönsä ja uusmediataustaansa. Hänen teoksensa ovat luonteeltaan vahvasti performatiivisia eikä Saarikko kaihda provosointia. Usein hän haastaa kansallisen identiteetin, taiteellisen tekijyyden tai virallisten poliittisten puheiden käsityksiä vaihtamalla niiden asiayhteyden ja paljastamalla näin näiden ilmiöiden todellisen, keinotekoisen luonteen. Saarikon teokset pyrkivät paljastamaan voimasuhteita, tekemään tilaa yksilöiden kertomuksille. Ne ovat tasa-arvon puolella. Saarikko tekee taidetta yhdessä kumppaninsa Sasha Huber Saarikon kanssa.