I Love JaNY

Sasha Huber

‘I Love JaNY’ on muotokuva taiteilijan tädistä Jany Tombasta joka 1960-luvulla muutti perheineen Haitin diktatuuria pakoon New Yorkiin. Janyn elämäntarina on kiehtonut Sasha Huberia lapsuudesta lähtien. Huberia kiinnostivat erityisesti Janyn odotukset ja unelmat ja kuinka erilaiset sattumukset johtivat hänet vieraalle uralle menestyksekkäänä varhaisen sukupolven mustana mallina, joka työskenteli yli 25 vuotta Ford-mallitoimiston listoilla.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:09:40
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
I Love JaNY
Suomenkielinen nimi
I Love JaNY
Englanninkielinen nimi
I Love JaNY
Tuotantomaat
Finland, United States
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Siro Micheroli (Kuvaaja), Fernando Teixeira (Leikkaaja), Sasha Huber (Ohjaaja), Oliver Blank (Säveltäjä), Sasha Huber (Tekijä), Jany Tomba (Näyttelijä), Finnish Cultural Foundation (Rahoittaja), Rafael Vieira (Ääni)
Pressikuvat
Sasha Huber (Sveitsi/Suomi) on Helsingissä asuva monialainen sveitsiläis-haitilaistaustainen kuvataiteilija. Hänen työskentelee ja esittää taidettaan kansainvälisesti ja on ensisijaisesti kiinnostunut muistin ja kuulumisen politiikoista, varsinkin suhteessa ympäristön kantamaan kolonialistiseen ylijäämään. Sensitiivisyys historiaa ja nykyisyyttä yhdistäviä hienovaraisia juonteita kohtaan on saanut Huberin suhtautumaan arkistomateriaaliin kerroksisena luovana praktiikkana, johon sisältyy perfomanssipohjaisia interventioita, videota, valokuvaa ja yhteistöitä. Tietoisena välineen symbolisesta merkityksestä Huber on myös ottanut haltuun naulapyssyn epätasa-arvoisten voimasuhteiden uudelleenneuvottelun mahdollistava aseena. Huber työskentelee säännöllisesti luovana työparina kumppaninsa Petri Saarikon kanssa. Hän on valmistunut taideteollisesta korkeakoulusta maisteriksi ja suorittaa tällä hetkellä taiteellisen tutkimuksen tohtoriopintoja.