Rehearsals for Empathy

Koski Kaisu

Lyhytelokuva "Empatiaharjoituksia" kertoo kliinisen empatian opetuksessa käytetyistä käsitteistä ja tekniikoista. Se esittelee menetelmiä kuten ”Rainman-harjoitus” ja “lintuperspektiivi”, joiden avulla lääketieteen opiskelijat oppivat reagoimaan potilaan tunnetiloihin ja tunnistamaan oman ilmaisunsa tärkeyden. Elokuva nostaa esiin kysymyksiä siitä, kuinka potilas tulisi kohdata kärsimyksen äärellä ja millainen on nykypäivän lääkärin rooli. Pitäisikö lääkärin "tuntea" sama, mitä potilas tuntee, vai ottaa etäisyyttä pystyäkseen toimimaan objektiivisesti ja ilman emotionaalista ylikuormitusta? Kuinka auttaa lääketieteen opiskelijoita huomioimaan paremmin potilaan kokemusmaailma, samaan aikaan kun he joutuvat noudattamaan kliinisiä protokollia aikapaineen alla? Elokuva perustuu lääkäriopettajien haastatteluihin Kööpenhaminan lääketieteellisen tiedekunnan yleislääketieteen yksikössä.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:13:09
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Rehearsals for Empathy
Tuotantomaat
Finland, United Kingdom, Denmark
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kaisu Koski (Kuvaaja), Kaisu Koski (Käsikirjoittaja), Kaisu Koski (Ohjaaja), Lea Jurida (Säveltäjä), Kaisu Koski (Tekijä), Kaisu Koski (Tuottaja), Kaisu Koski (Leikkaaja), Suomen akatemia (Rahoittaja), Tampereen yliopisto (Rahoittaja), Sheffield Hallam University (Rahoittaja), Lea Jurida (Äänisuunnittelu)
Kaisu Koski on tutkija-taiteilija,jonka tausta on media- ja performanssitaiteessa. Hän väitteli tohtoriksi Lapin yliopistosta 2007 väitöskirjallaan “Augmenting Theatre”, joka käsittelee interaktiivisia performansseja ja installaatioita. Koski on taidelähtöisen tutkimuksen dosentti Tampereen yliopistossa. Hän työskentelee luonnontieteilijöiden, kliinikoiden ja insinöörien kanssa ja johtaa parhaillaan hanketta, jossa kehitetään uusia opetusvideoita lääketieteen opetukseen. Kosken teoksia on esitetty muun muassa Künstlerhaus Mousonturmissa, Hasselt Triennialissa, The Labissa San Franciscossa ja Czongin nykytaiteen instituutissa Koreassa sekä useilla elokuvafestivaaleilla.