Preclinical body

Kaisu Koski

Videoteos Preclinical body on de- ja rekonstruktio lääketieteen koulutuksessa esiintyvistä oppimistilanteista, ja niissä representoiduista kehoista. Perusasetelma lainautuu niin sanotusta discovery learning -kontekstista, jossa opettaja ja oppilaat kokoontuvat pöydän ääreen ratkaisemaan lääketieteellistä ‘mysteeriä’. Opettaja esittämä skenaario paljastuu sivu kerrallaan, ja prosessissa lomittuvat todellinen traumatilanne ensiavussa ja rauhallinen luokkahuonekeskustelu. Eri kokemukset ajasta, roolit potilaana, lääkärinä ja sairaanhoitajana, sekä oppimistilanne eri persoonallisuuksineen muodostavat monitasoisen tekstin jossa rytmi, intensiteetti ja tyylilaji vaihtelevat. Videoteoksessa esiintyvät seitsemän opiskelijaa ja viisi opettajaa Albertan yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:10:14
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Preclinical body
Tuotantomaat
Canada, Netherlands
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kaisu Koski (Kuvaaja), Kaisu Koski (Käsikirjoittaja), Kaisu Koski (Leikkaaja), Kaisu Koski (Tekijä), Kaisu Koski (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Kaisu Koski on tutkija-taiteilija,jonka tausta on media- ja performanssitaiteessa. Hän väitteli tohtoriksi Lapin yliopistosta 2007 väitöskirjallaan “Augmenting Theatre”, joka käsittelee interaktiivisia performansseja ja installaatioita. Koski on taidelähtöisen tutkimuksen dosentti Tampereen yliopistossa. Hän työskentelee luonnontieteilijöiden, kliinikoiden ja insinöörien kanssa ja johtaa parhaillaan hanketta, jossa kehitetään uusia opetusvideoita lääketieteen opetukseen. Kosken teoksia on esitetty muun muassa Künstlerhaus Mousonturmissa, Hasselt Triennialissa, The Labissa San Franciscossa ja Czongin nykytaiteen instituutissa Koreassa sekä useilla elokuvafestivaaleilla.