Neljä anatomian oppituntia

Kaisu Koski

Videoteos tutkii lääketieteen visuaalista kulttuuria ja käsin piirrettyjen kuvien roolia anatomian opetuksessa. Albertan yliopiston lääketieteen opiskelijat ja opettajat piirtävät paperille ihon, sydämen, keuhkojen, synnytyselinten ja luun anatomiat. Nämä oppitunnit ovat persoonallisia tarinoita, jotka eroavat anatomiankirjojen steriileistä kaavioista. Oppitunteja on dekonstruoitu korostaen muun muassa piirustusprosessin koreografiaa, terminologiaa ja verenkierron kulkusuuntaa.

Production Year
2013
Duration
00:09:18
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Four lessons in anatomy
Finnish Title

Neljä anatomian oppituntia

English Title

Four Lessons in Anatomy

Tuotantomaat
Canada, Netherlands
Dialogue
Yes
Aspect Ratio
16:9
Sound
Yes
Työryhmä
Kaisu Koski (Kuvaaja), Kaisu Koski (Käsikirjoittaja), Kaisu Koski (Leikkaaja), Kaisu Koski (Ohjaaja), Kaisu Koski (Tekijä), Kaisu Koski (Äänisuunnittelu), Academy of Finland (Rahoittaja)
Press Photos
Kaisu Koski on tutkija-taiteilija,jonka tausta on media- ja performanssitaiteessa. Hän väitteli tohtoriksi Lapin yliopistosta 2007 väitöskirjallaan “Augmenting Theatre”, joka käsittelee interaktiivisia performansseja ja installaatioita. Koski on taidelähtöisen tutkimuksen dosentti Tampereen yliopistossa. Hän työskentelee luonnontieteilijöiden, kliinikoiden ja insinöörien kanssa ja johtaa parhaillaan hanketta, jossa kehitetään uusia opetusvideoita lääketieteen opetukseen. Kosken teoksia on esitetty muun muassa Künstlerhaus Mousonturmissa, Hasselt Triennialissa, The Labissa San Franciscossa ja Czongin nykytaiteen instituutissa Koreassa sekä useilla elokuvafestivaaleilla.