Neljä anatomian oppituntia

Koski Kaisu

Videoteos tutkii lääketieteen visuaalista kulttuuria ja käsin piirrettyjen kuvien roolia anatomian opetuksessa. Albertan yliopiston lääketieteen opiskelijat ja opettajat piirtävät paperille ihon, sydämen, keuhkojen, synnytyselinten ja luun anatomiat. Nämä oppitunnit ovat persoonallisia tarinoita, jotka eroavat anatomiankirjojen steriileistä kaavioista. Oppitunteja on dekonstruoitu korostaen muun muassa piirustusprosessin koreografiaa, terminologiaa ja verenkierron kulkusuuntaa.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:09:18
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Four lessons in anatomy
Suomenkielinen nimi

Neljä anatomian oppituntia

Englanninkielinen nimi

Four Lessons in Anatomy

Tuotantomaat
Canada, Netherlands
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kaisu Koski (Kuvaaja), Kaisu Koski (Käsikirjoittaja), Kaisu Koski (Leikkaaja), Kaisu Koski (Ohjaaja), Kaisu Koski (Tekijä), Kaisu Koski (Äänisuunnittelu), Suomen akatemia (Rahoittaja)
Pressikuvat
Kaisu Koski on tutkija-taiteilija,jonka tausta on media- ja performanssitaiteessa. Hän väitteli tohtoriksi Lapin yliopistosta 2007 väitöskirjallaan “Augmenting Theatre”, joka käsittelee interaktiivisia performansseja ja installaatioita. Koski on taidelähtöisen tutkimuksen dosentti Tampereen yliopistossa. Hän työskentelee luonnontieteilijöiden, kliinikoiden ja insinöörien kanssa ja johtaa parhaillaan hanketta, jossa kehitetään uusia opetusvideoita lääketieteen opetukseen. Kosken teoksia on esitetty muun muassa Künstlerhaus Mousonturmissa, Hasselt Triennialissa, The Labissa San Franciscossa ja Czongin nykytaiteen instituutissa Koreassa sekä useilla elokuvafestivaaleilla.