Conversations with Vaccine-critical Parents

Koski Kaisu

Dokumenttielokuva pohjautuu rokotuskielteisten vanhempien haastatteluihin ja kotivideoihin Alankomaissa ja Suomessa. Se purkaa vanhempien rokotuskielteisyyden taustalla olevia terveyskäsityksiä kuten heidän ymmärrystään immuunijärjestelmästä ja sairauksien merkityksestä lapsen kehitykselle. Vanhempien terveyskäsitykset on tulkittu taidelähtöisiin diagrammeihin ja niistä keskustellaan rokotustutkijan kanssa.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:16:41
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Conversations with Vaccine-critical Parents
Englanninkielinen nimi

Conversations with Vaccine-critical Parents

Tuotantomaat
Finland, Netherlands
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kaisu Koski (Kuvaaja), Kaisu Koski (Käsikirjoittaja), Kaisu Koski (Leikkaaja), Kaisu Koski (Ohjaaja), Kaisu Koski (Tekijä), Johan Holst (Haastateltava), Turun yliopisto (Rahoittaja), Norges forskningsråd (Rahoittaja), Suomen akatemia (Rahoittaja), Ranko Paukovic (Ääni)
Pressikuvat
Kaisu Koski on tutkija-taiteilija,jonka tausta on media- ja performanssitaiteessa. Hän väitteli tohtoriksi Lapin yliopistosta 2007 väitöskirjallaan “Augmenting Theatre”, joka käsittelee interaktiivisia performansseja ja installaatioita. Koski on taidelähtöisen tutkimuksen dosentti Tampereen yliopistossa. Hän työskentelee luonnontieteilijöiden, kliinikoiden ja insinöörien kanssa ja johtaa parhaillaan hanketta, jossa kehitetään uusia opetusvideoita lääketieteen opetukseen. Kosken teoksia on esitetty muun muassa Künstlerhaus Mousonturmissa, Hasselt Triennialissa, The Labissa San Franciscossa ja Czongin nykytaiteen instituutissa Koreassa sekä useilla elokuvafestivaaleilla.