KARAKIA The Resetting Ceremony

Huber Sasha

Sasha Huber vaeltaa kivenveistäjä Jeff Mahuikan (Kati Mahaki, Poutini Kai Tahu) kanssa Uuden-Seelannin Eteläsaarella (Te Waipounamu) jäätiköille Kā Roimata a Hine Hukatere (Franz Josef -jäätikkö) ja Te Moeka o Tuawe (Fox-jäätikkö). Jeff Mahuika esittää karakia-seremonian jäätiköiden risteyksessä sijaitsevalla paikalla. Seremonian symoblisena tarkoituksena on mitätöidä Louis Agassiz’n mukaan nimetyn jäätikön nimi ja siihen assosioitu rasismin perintö.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:05:20
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
KARAKIA The Resetting Ceremony
Suomenkielinen nimi

KARAKIA The Resetting Ceremony

Englanninkielinen nimi

KARAKIA The Resetting Ceremony

Tuotantomaat
New Zealand, Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Max Bellamy (Kuvaaja), Petri Saarikko (Kuvaaja), Sasha Huber (Käsikirjoittaja), Jeff Mahuika (Käsikirjoittaja), Tam Webster (Leikkaaja), Jeff Mahuika (Musiikki), Sasha Huber (Ohjaaja), Sasha Huber (Tekijä), Sasha Huber (Tuottaja), Jeff Mahuika (Näyttelijä), Sasha Huber (Näyttelijä), Wellington City Council (Rahoittaja), Massey University (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Tam Webster (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Sasha Huber (Sveitsi/Suomi) on Helsingissä asuva monialainen sveitsiläis-haitilaistaustainen kuvataiteilija. Hänen työskentelee ja esittää taidettaan kansainvälisesti ja on ensisijaisesti kiinnostunut muistin ja kuulumisen politiikoista, varsinkin suhteessa ympäristön kantamaan kolonialistiseen ylijäämään. Sensitiivisyys historiaa ja nykyisyyttä yhdistäviä hienovaraisia juonteita kohtaan on saanut Huberin suhtautumaan arkistomateriaaliin kerroksisena luovana praktiikkana, johon sisältyy perfomanssipohjaisia interventioita, videota, valokuvaa ja yhteistöitä. Tietoisena välineen symbolisesta merkityksestä Huber on myös ottanut haltuun naulapyssyn epätasa-arvoisten voimasuhteiden uudelleenneuvottelun mahdollistava aseena. Huber työskentelee säännöllisesti luovana työparina kumppaninsa Petri Saarikon kanssa. Hän on valmistunut taideteollisesta korkeakoulusta maisteriksi ja suorittaa tällä hetkellä taiteellisen tutkimuksen tohtoriopintoja.