The Pine in the Park

The Pine in the Park Arlander Annette Arlander Annette Vuoden ajan, 3. tammikuuta ja 31. joulukuuta 2022 välillä, taiteilija mietiskeli ja esiintyi kameralle yhdessä männyn kanssa, joka kasvaa Kaivopuistossa Helsingissä. Ensin hän toisti kaksi asentoa ja lisäsi sitten kolmannen; siten… Read more »

f41

Pirtola Pilvari Pirtola Pilvari Koodi F41.1 on diagnoosikoodi yleiselle ahdistuneisuushäiriölle, jolle on tunnusomaista liiallinen, hallitsematon ja usein irrationaalinen huolestuminen – levoton odotus tapahtumista tai toimista. Tämä liiallinen huolestuminen häiritsee usein päivittäistä toimintakykyä. Code F41.1 is the diagnosis code used for… Read more »

Free Fall

Free Fall Koss Carolin Koss Carolin Elämä on kuin oksalta oksalle lentämistä ja pesäpaikan etsintää. Vuodenajat vaihtuvat, ja joskus on tarpeen päästää itsensä vapaapudotukseen. Free Fall on Carolin Kossin kolmas single sooloartistina. Laulun on tuottanut Yaroslav Ivanov.  Life is… Read more »

Scenic View

Scenic View Blåfield Maija Blåfield Maija Suomi on Euroopan metsäisin maa, mutta luonnontilainen metsä on harvinaistuttuaan lähes fiktiivistä. Onko se nyt siis satumetsää? Onko talousmetsä todellista metsää? Ovatko luontodokumentit fiktiota, koska ne ovat lavastettuja? Scenic View on elokuva siitä, miten… Read more »

Let us Stay for a While

Let us Stay for a While Saraste Paula Saraste Paula Let us Stay for a While on tarina viikonlopusta yksinäisellä saarella. Päähenkilöt havaitsevat lentokoneen tippuvan ja pelastavat yhden eloonjääneistä saarelle. Selittämättömät tapahtumat herkistävät heidät menneille tapahtumille ja peloille, eikä saari… Read more »

Surround

Surround Gorzna Ewa, Miron Katarzyna Gorzna Ewa, Miron Katarzyna Surround on ihmisen luontosuhdetta sekä meidän ja muiden lajien yhteiseloa reflektoiva lyhytelokuva. Teos on taiteellinen yritys haastaa tyypillisesti ihmislähtöinen suhde ihmisen ja villieläimen välillä rakentamalla eläinkeskeisempää tarinankerrontaa sekä korostamalla eläimen läsnäoloa… Read more »

Day with a Bog Birch (with text)

Day with a Bog Birch (with text) Arlander Annette Arlander Annette Day with a Bog Birch (Päivä suokoivun kanssa) on kuvattu 23.9.2020 koivun kanssa suolla Mustarinda-talon lähellä Hyrynsalmella Kainuussa kerran tunnissa auringon noususta auringon laskuun (klo 7-19). Taiteilija kirjoitti tekstit… Read more »

The Reclining Birch mix

The Reclining Birch mix Arlander Annette Arlander Annette The Reclining Birch mix (makaava koivu mix) on esitetty makaavan koivun kanssa metsäpolulla Mustarinda talon lähellä Hyrynsalmella Kainuussa 8. syyskuuta 2020 kuvaamalla sama kuva ilman ihmishahmoa ja yhdistämällä molemmat videot hitaiden häivytysten… Read more »

Earthbound

Earthbound Oja Milla-Kariina Oja Milla-Kariina Earthbound on eräänlainen meditatiivinen matka Maan uumeniin, kiven sisälle luontomateriaan.  Kaleidoskooppisesti rakennetussa elokuvassa luonto piirtää omaa mystistä tarinaa, jossa ihminen on vain hetkellisesti osallisena. Teos peilaa ihmisen intiimiä ja syvää luontosuhdetta sekä lajina että yksilönä…. Read more »

Feel the Heat

Feel the Heat   Autio Pasi Autio Pasi Feel the Heat -videoteoksessa kuvataan öisessä metsässä olevaa yhden miehen discoa, jossa meno on parhaimmillaan: Valot välkkyvät, linnut laulavat, tanssi kulkee ja aika katoaa. Yö ei voi kuitenkaan jatkua ikuisesti, ja aamun… Read more »