Master Longclaws

Master Longclaws Meriläinen Reija Meriläinen Reija Master Longclaws kertoo tarinan kutinasta, jota ei ihan ylety raapimaan. Siinä muotoaan ja nimeään vaihtava kynsitaiteilija Monster Longclonk etsii läheisyyttä vääristä paikoista.   Master Longclaws tells the story of an itch that needs scratching. In… Read more »

The Dead Walk Side by Side with the Living

Kuolleet kävelevät rinnakkain elossa olevien kanssa The Dead Walk Side by Side with the Living Ångerman Maria Ångerman Maria Marguerite Durasin Agatha-näytelmän innoittama teos asettaa vastakkain ihmisten ja eläinten kuvia. Teos käsittelee elokuvallisesti kontrollin menetystä. Kolmesta erillisestä kohtauksesta rakentuva lyhytelokuva… Read more »

Hamish and Eeva II

Hamish and Eeva II Haikala Eeva-Mari Haikala Eeva-Mari Nainen ja mies vetävät samanaikaisesti toisen kehoa lähemmäs, ja työntävät toista kauemmas. Teoksen lähtökohtina ovat olleet walesilaisen taidemaalarin Gwen Johnin (1876–1939) kirjeet ja muistikirjat. Ne innoittivat miettimään kysymyksiä yksinäisyydestä, kaipauksesta, ja kuinka… Read more »

Hamish and Eeva I

Haikala Eeva-Mari Haikala Eeva-Mari Ennen kameran eteen astumista tanssija Hamish MacPherson kosketti kehoani painakseen sen muistiinsa. Kameran edessä Hamish muokkaa käsillään ja kehollaan koskettelemansa kehon ja tilanteen niin kuin hän sen muistaa. Before stepping in front of the camera the… Read more »