The King

Viita Milja, Granö Veli

Rauli Badding Somerjoki lähetti 1975 tekemänsä kappaleen ”Valot” nauhoituksen Elvikselle. Hän toivoi ihailemansa artistin esittävän sen. Baddingin kappale olisi voinut nostaa Elviksen uran uuteen kukoistukseen, jopa mullistaa musiikin historiaa. Badding uskoi ja odotti, muttei saanut vastausta USA:sta. Elvis menehtyi kaksi vuotta myöhemmin, elokuussa 1977. Kerrotaan, että somerolaiselta pellolta löytyi samana syksynä erikoisia perunoita.

Tuotantovuosi
2024
Kesto
00:07:30
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
The King
Englanninkielinen nimi

The King

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Milja Viita (Kuvaaja), Veli Granö (Kuvaaja), Milja Viita (Käsikirjoittaja), Veli Granö (Käsikirjoittaja), Milja Viita (Leikkaaja), Veli Granö (Ohjaaja), Milja Viita (Ohjaaja), Veli Granö (Tekijä), Milja Viita (Tekijä), Milja Viita / Filemo Films (Tuottaja), Veli Granö / Filemo Films (Tuottaja), Veli Granö (Äänisuunnittelu), Kalervo Rantanen (Näyttelijä), Aila Rantanen (Näyttelijä)
Pressikuvat
Milja Viita (1974) on Porvoossa asuva kuva- ja mediataiteilija. Hänen teoksensa ovat kokeellisista ja dokumentaarisista elementeistä koostuvia aikakudelmia. Viidan teoksia on esitetty mm. Nykytaiteen museo Kiasmassa, Helsingin Taidehallissa, Mäntän kuvataideviikoilla, televisiossa sekä monilla festivaaleilla. Viita valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2005.
Veli Granö on kansainvälisesti tunnuettu ja arvostettu nykytaiteilija, jonka ilmaisukeinoja ovat valokuva, installaatio ja elokuva. Hän on opiskellut Porin taidekoulussa 1976–78 ja Lahden muotoiluinstituutissa 1983–86. Hän on toiminut opettajana Lahden muotoilu- ja taideinstituutissa, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä Kuvataideakatemiassa, jossa hän on toiminut tila-aikataiteiden professorina vuosina 2011 ja 2014. Teoksissaan Granö on usein käsitellyt vaihtoehtoisten todellisuuksien teemaa. Hänen töitään on näytetty laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, biennaaleilla ja festivaaleilla Suomessa, Euroopassa ja USA:ssa vuodesta 1983 lähtien.