Puhdistus (installaatio)

Granö Veli

Keksijä Voitto Koskenvaara on kehittänyt laitteen, joka puhdistaa hänen kotiympäristönsä. Laite puhdistaa ruoka-aineet lisä-aineista ja sanomalehden vahingollisista aineista. Ihmeellinen laite ehkäisee myös elektronisten laitteiden säteilyä ja turvaa kodin ydinsäteilyltä. Hänen sanomansa voisi olla: Maailmasta on vielä mahdollista löytää rauhallinen ja turvallinen paikka ja kaikkein parasta, voit vielä tuntea hallitsevasi maailmaasi.

Tuotantovuosi
2004
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Puhdistus (installaatio)
Suomenkielinen nimi
Puhdistus (installaatio)
Englanninkielinen nimi
Purification (installation)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Veli Granö (Ohjaaja), Veli Granö (Tekijä), Filemo Ky (Tuottaja), Porin taidemuseo (Tukipalvelut), Suomen Kulttuurirahasto (Tukipalvelut), VISEK (Tukipalvelut)
Pressikuvat
Veli Granö on kansainvälisesti tunnuettu ja arvostettu nykytaiteilija, jonka ilmaisukeinoja ovat valokuva, installaatio ja elokuva. Hän on opiskellut Porin taidekoulussa 1976–78 ja Lahden muotoiluinstituutissa 1983–86. Hän on toiminut opettajana Lahden muotoilu- ja taideinstituutissa, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä Kuvataideakatemiassa, jossa hän on toiminut tila-aikataiteiden professorina vuosina 2011 ja 2014. Teoksissaan Granö on usein käsitellyt vaihtoehtoisten todellisuuksien teemaa. Hänen töitään on näytetty laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, biennaaleilla ja festivaaleilla Suomessa, Euroopassa ja USA:ssa vuodesta 1983 lähtien.