Puhdistus

Veli Granö

Vanha keksijä Voitto Koskenvaara on löytänyt keinon poistaa kaikki epäpuhtaudet kodistansa. Hän pystyy puhdistamaan ruoan, tavarat ja sanomalehdet lisäaineista. Hänen outo laitteensa suojelee kaikelta epäterveelliseltä, kuten säteilyltä. Hänen viestinsä voisi olla: on edelleen mahdollista ratkaista kaikki ongelmat ja löytää rauhallinen paikka maailmasta. On edelleen mahdollista tuntea hallitsevansa omaa maailmaansa.

Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:06:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Puhdistus
Suomenkielinen nimi
Puhdistus
Englanninkielinen nimi
Purification
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Veli Granö (Tekijä), Veli Granö / Filemo Ky (Tuottaja), Pori Art Museum (Tukipalvelut), VISEK (Tukipalvelut), Finnish Cultural Foundation (Tukipalvelut)
Pressikuvat
Veli Granö on kansainvälisesti tunnuettu ja arvostettu nykytaiteilija, jonka ilmaisukeinoja ovat valokuva, installaatio ja elokuva. Hän on opiskellut Porin taidekoulussa 1976–78 ja Lahden muotoiluinstituutissa 1983–86. Hän on toiminut opettajana Lahden muotoilu- ja taideinstituutissa, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä Kuvataideakatemiassa, jossa hän on toiminut tila-aikataiteiden professorina vuosina 2011 ja 2014. Teoksissaan Granö on usein käsitellyt vaihtoehtoisten todellisuuksien teemaa. Hänen töitään on näytetty laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, biennaaleilla ja festivaaleilla Suomessa, Euroopassa ja USA:ssa vuodesta 1983 lähtien.