Esineiden valtakunta

Veli Granö

Dokumentaarinen multimediateos sisältää kolmenkymmenen suomalaisen keräilijän värikkäitä kertomuksia keräilyharrastuksistaan ja elämästä. Multimedian katsoja löytää kulkemiensa 'filmipolkujen' varrelta valokuvia keräilijöistä. Kuvien kautta katsoja voi kuunnella ja nähdä keräilijän tarinan eri käyttöliittymissä.

Tuotantovuosi
1997
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Esineiden valtakunta
Suomenkielinen nimi
Esineiden valtakunta
Englanninkielinen nimi
Tangible Cosmologies
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Hanna Haaslahti (Käsikirjoittaja), Veli Granö (Käsikirjoittaja), Hanna Haaslahti (Leikkaaja), Veli Granö (Tekijä), Veli Granö (Tuottaja), Hanna Haaslahti (Tuottaja), Panu Heikkilä (Kuvaaja), Veli Granö (Kuvaaja), Veli Granö (Ääni), Hanna Haaslahti (Ääni), Tuovi Hippeläinen (Ääni)
Veli Granö on kansainvälisesti tunnuettu ja arvostettu nykytaiteilija, jonka ilmaisukeinoja ovat valokuva, installaatio ja elokuva. Hän on opiskellut Porin taidekoulussa 1976–78 ja Lahden muotoiluinstituutissa 1983–86. Hän on toiminut opettajana Lahden muotoilu- ja taideinstituutissa, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä Kuvataideakatemiassa, jossa hän on toiminut tila-aikataiteiden professorina vuosina 2011 ja 2014. Teoksissaan Granö on usein käsitellyt vaihtoehtoisten todellisuuksien teemaa. Hänen töitään on näytetty laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, biennaaleilla ja festivaaleilla Suomessa, Euroopassa ja USA:ssa vuodesta 1983 lähtien.