Matias Keskisen kuviteltu elämä

Granö Veli

Luontofilmi suomalaisesta suurmiehestä, tasavallan keisarista. Dokumentti taiteilija Matias Keskisestä, jonka jättimäinen presidentti Kekkosta esittävä patsas tuhottiin Oulussa presidentti Gorbatshovinn vierailun aikana 1989. Keskinen (1922–1987) oli kuvanveistäjä, valokuvaaja ja elokuvantekijä.

Tuotantovuosi
1991
Kesto
01:05:54
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Matias Keskisen kuviteltu elämä
Suomenkielinen nimi
Matias Keskisen kuviteltu elämä
Englanninkielinen nimi
The Imaginary Life of Matias Keskinen
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Matias Keskinen (Käsikirjoittaja), Veli Granö (Käsikirjoittaja), Veli Granö (Leikkaaja), Veli Granö (Ohjaaja), Veli Granö (Tekijä), Veli Granö / Koskela Art & Media House (Tuottaja), Matias Keskinen (Esiintyjä), Veli Granö (Kuvaaja), Aarne Määttä (Kuvaaja), Matias Keskinen (Kuvaaja), Veli Granö (Ääni), Martti Turunen (Ääni)
Pressikuvat
Veli Granö on kansainvälisesti tunnuettu ja arvostettu nykytaiteilija, jonka ilmaisukeinoja ovat valokuva, installaatio ja elokuva. Hän on opiskellut Porin taidekoulussa 1976–78 ja Lahden muotoiluinstituutissa 1983–86. Hän on toiminut opettajana Lahden muotoilu- ja taideinstituutissa, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä Kuvataideakatemiassa, jossa hän on toiminut tila-aikataiteiden professorina vuosina 2011 ja 2014. Teoksissaan Granö on usein käsitellyt vaihtoehtoisten todellisuuksien teemaa. Hänen töitään on näytetty laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, biennaaleilla ja festivaaleilla Suomessa, Euroopassa ja USA:ssa vuodesta 1983 lähtien.