Sirius Passet

Viita Milja

Tyynenmeren jätepyörteessä on kuusinkertaisesti muovin molekyylejä verrattuna planktoniin. Muovin synteettinen kauneus houkuttelee ihmistä ja pettää eläimen vaiston. Elokuvan hahmot on rakennettu meressä olevista riekaleista ja rannalle ajautuneesta eloperäisestä jätteestä. Sirius Passet on kuvattu 16mm filmille, joka odotti 20 vuotta käytetyksi tulemista. Kuva miltei katoaa rakeisuuden harson taa. Sirius Passet on kambrikautinen fossiiliesiintymä, jonka fauna on elänyt muinaisen Panthallassan syvyyksissä niihin aikoihin, kun mantereet alkoivat erkaantua toisistaan. Panthalassa otti uuden muodon; tänään tunnemme sen Tyynenämerenä.

Tuotantovuosi
2014
Kesto
00:04:36
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Sirius Passet
Suomenkielinen nimi

Sirius Passet

Englanninkielinen nimi

Sirius Passet

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Veli Granö (Kuvaaja), Milja Viita (Käsikirjoittaja), Milja Viita (Leikkaaja), Milja Viita (Ohjaaja), Milja Viita (Säveltäjä), Milja Viita (Tekijä), Milja Viita (Ääni)
Pressikuvat
Milja Viita (1974) on Porvoossa asuva kuva- ja mediataiteilija. Hänen teoksensa ovat kokeellisista ja dokumentaarisista elementeistä koostuvia aikakudelmia. Viidan teoksia on esitetty mm. Nykytaiteen museo Kiasmassa, Helsingin Taidehallissa, Mäntän kuvataideviikoilla, televisiossa sekä monilla festivaaleilla. Viita valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2005.