Tailor

Ekström Saara

Teos dokumentoi räätäliä ja puvun valmistukseen liittyvää hienovaraista koreografiaa. Kädet tulkitsevat kangasta kuin braille-kirjoitusta, paperille kohopainettuja sormenpäillä luettavia pisteitä. Surrealismiin liittyvät viittaukset näkyvät teoksen kuvastossa. Foley-studiolla luotu äänimaailma tuo lisänsä teoksen aistimaailmaan.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:13:23
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Tailor
Englanninkielinen nimi

Tailor

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Thom Vink (Kuvaaja), Saara Ekström (Käsikirjoittaja), Eero Tammi (Leikkaaja), Saara Ekström (Ohjaaja), Saara Ekström (Tekijä), AVEK (Rahoittaja), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Heikki Kossi (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Saara Ekström työskentelee elokuvan, valokuvauksen, tekstin ja installaatioiden parissa. Hänen taiteensa ytimessä ovat kronotoopit, joissa aika ja paikka tiivistyvät, ravitseva ja rapauttava aika sekä häilyvä halu sekä muistaa että unohtaa. Ekströmin teoksia on esitetty laajasti museoissa ja festivaaleilla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Hänet palkittiin kuvataiteen Valtionpalkinnolla 2023, mediataiteen AVEK-palkinnolla 2018 sekä Varsinais-Suomen taidepalkinnolla 2017, Suomen taiteilijaseuran palkinnolla 1995 ja Turku-palkinnolla 1994. Ekström on ollut Helsingin juhlaviikkojen taiteilija 2005 sekä ehdolla Ars Fennica- ja Carnegie Art Award -palkintoihin 2010.