Geopsyche

Ekström Saara

Geopsyche on matka syväaikaan – hyvin hitaisiin geologisiin aikasykleihin, jotka ovat ymmärryksemme ulottumattomissa. Etsimällä yhteyksiä geologian, evoluution ja alitajunnan välillä, elokuva kuljettaa meitä kohti myyttisiä maisemia ja maan sedimentteihin kerääntynyttä tietoisuutta, jonka tulevissa kerroksissa ihmislajin olemassaolo on vain pieni ajanjakso.

Tuotantovuosi
2024
Kesto
00:23:03
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Geopsyche
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Saara Ekström (Kuvaaja), Eero Tammi (Leikkaaja), Saara Ekström (Ohjaaja), Aleksandra Slyz (Säveltäjä), Saara Ekström (Tekijä), Saara Ekström / Phantasma (Tuottaja), AVEK (Rahoittaja), Koneen säätiö (Rahoittaja)
Pressikuvat
Saara Ekström työskentelee elokuvan, valokuvauksen, tekstin ja installaatioiden parissa. Hänen taiteensa ytimessä ovat kronotoopit, joissa aika ja paikka tiivistyvät, ravitseva ja rapauttava aika sekä häilyvä halu sekä muistaa että unohtaa. Ekströmin teoksia on esitetty laajasti museoissa ja festivaaleilla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Hänet palkittiin kuvataiteen Valtionpalkinnolla 2023, mediataiteen AVEK-palkinnolla 2018 sekä Varsinais-Suomen taidepalkinnolla 2017, Suomen taiteilijaseuran palkinnolla 1995 ja Turku-palkinnolla 1994. Ekström on ollut Helsingin juhlaviikkojen taiteilija 2005 sekä ehdolla Ars Fennica- ja Carnegie Art Award -palkintoihin 2010.