Phantasma

Ekström Saara

Kolmekanavaisessa installaatiossa kamera kuljettaa katsojaa vuonna 1939 Kööpenhaminaan avautuneen akvaariorakennuksen unenomaisen houreisissa ja rapautuvissa tiloissa. Aika ajaa vastakkaisia orgaanisia ja mekaanisia elementtejä kohti yhteistä tuhoa, jossa ne sulautuvat joksikin kokonaan uudeksi.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:09:49
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Phantasma
Suomenkielinen nimi

Phantasma

Englanninkielinen nimi

Phantasma

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Thom Vink (Kuvaaja), Saara Ekström (Käsikirjoittaja), Eero Tammi (Leikkaaja), Saara Ekström (Ohjaaja), Mika Vainio (Säveltäjä), Saara Ekström (Tekijä), Koneen säätiö (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Mika Vainio (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Saara Ekström työskentelee elokuvan, valokuvauksen, tekstin ja installaatioiden parissa. Hänen taiteensa ytimessä ovat kronotoopit, joissa aika ja paikka tiivistyvät, ravitseva ja rapauttava aika sekä häilyvä halu sekä muistaa että unohtaa. Ekströmin teoksia on esitetty laajasti museoissa ja festivaaleilla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Hänet palkittiin kuvataiteen Valtionpalkinnolla 2023, mediataiteen AVEK-palkinnolla 2018 sekä Varsinais-Suomen taidepalkinnolla 2017, Suomen taiteilijaseuran palkinnolla 1995 ja Turku-palkinnolla 1994. Ekström on ollut Helsingin juhlaviikkojen taiteilija 2005 sekä ehdolla Ars Fennica- ja Carnegie Art Award -palkintoihin 2010.