Biblion

Ekström Saara, Tammi Eero

Biblion on poeettinen tutkielma kirjasta välineenä. Se kulkee kolmessa rinnakkaisessa mustavalkoisessa ja värillisessä kuvassa yhdistettynä mielikuvia herättävään ääniraitaan. Öinen tunnelma johdattaa tietä unenomaiseen maailmaan, jossa lukeminen ei ole tarpeen ja jossa kirjat uneksivat omasta katoamisestaan.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:13:31
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Biblion
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Eero Tammi (Kuvaaja), Saara Ekström (Kuvaaja), Theofanis Kavvadas (Kuvaaja), Timo Peltonen (Kuvaaja), Saara Ekström (Käsikirjoittaja), Eero Tammi (Käsikirjoittaja), Eero Tammi (Leikkaaja), Saara Ekström (Ohjaaja), Eero Tammi (Ohjaaja), Eero Tammi (Tekijä), Saara Ekström (Tekijä), Saara Ekström (Tuottaja), Eero Tammi (Tuottaja), Pietu Korhonen (Äänisuunnittelu), Heikki Kossi (Äänisuunnittelu), Thom Vink (Animaatio), AVEK (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja)
Pressikuvat
Saara Ekström työskentelee elokuvan, valokuvauksen, tekstin ja installaatioiden parissa. Hänen taiteensa ytimessä ovat kronotoopit, joissa aika ja paikka tiivistyvät, ravitseva ja rapauttava aika sekä häilyvä halu sekä muistaa että unohtaa. Ekströmin teoksia on esitetty laajasti museoissa ja festivaaleilla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Hänet palkittiin kuvataiteen Valtionpalkinnolla 2023, mediataiteen AVEK-palkinnolla 2018 sekä Varsinais-Suomen taidepalkinnolla 2017, Suomen taiteilijaseuran palkinnolla 1995 ja Turku-palkinnolla 1994. Ekström on ollut Helsingin juhlaviikkojen taiteilija 2005 sekä ehdolla Ars Fennica- ja Carnegie Art Award -palkintoihin 2010.