Body All Eyes

Ekström Saara

Body All Eyes on elegia steriilille ja myyteistä riisutulle taivaalle, jossa arkaaiset tarinat lentämisestä läpi ajan ja tilan törmäävät teknologiseen ja pragmaattiseen maailmaan. Nyt stratosfääriä hallitsevat lentokoneet, miehittämättömät droonit ja tiedustelusatelliitit omistavat sen kaikkialla olevan ja kaikkinäkevän silmän, joka ennen kuului vain jumalille ja heidän sanansaattajilleen, linnuille.  Kokeellisessa 8mm lyhyelokuvassa yliluonnollinen, mekaaninen, ruumiillinen ja transsendentaalinen haastavat ja syleilevät toisiaan. Linnuksi naamioitunut akrobaatti kuljettaa katsojaa halki kuvavirran kohti arvoituksellisia näkyjä, jotka aaltoilevat painottomina taivaan ja maan välillä.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:14:39
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Body All Eyes
Englanninkielinen nimi

Body All Eyes

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Saara Ekström (Kuvaaja), Saara Ekström (Käsikirjoittaja), Eero Tammi (Leikkaaja), Saara Ekström (Ohjaaja), Saara Ekström (Tekijä), Saara Ekström (Tuottaja), Heikki Kossi (Äänisuunnittelu), Oona Kivelä (Näyttelijä), Pro Artibus (Rahoittaja), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Tuuli Penttinen-Lampisuo / AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Saara Ekström työskentelee elokuvan, valokuvauksen, tekstin ja installaatioiden parissa. Hänen taiteensa ytimessä ovat kronotoopit, joissa aika ja paikka tiivistyvät, ravitseva ja rapauttava aika sekä häilyvä halu sekä muistaa että unohtaa. Ekströmin teoksia on esitetty laajasti museoissa ja festivaaleilla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Hänet palkittiin kuvataiteen Valtionpalkinnolla 2023, mediataiteen AVEK-palkinnolla 2018 sekä Varsinais-Suomen taidepalkinnolla 2017, Suomen taiteilijaseuran palkinnolla 1995 ja Turku-palkinnolla 1994. Ekström on ollut Helsingin juhlaviikkojen taiteilija 2005 sekä ehdolla Ars Fennica- ja Carnegie Art Award -palkintoihin 2010.