Amplifier

Saara Ekström

Aika liikkuu vääjäämättömästi menneisyydestä tulevaisuuteen ohi nykyhetken. Ihminen liittää siihen omat merkkinsä, tahransa, rakennelmansa ja raunionsa. Suurten muutosten kynnyksellä aika käyttäytyy poikkeuksellisesti. Se poimuttuu, halkeilee ja vuotaa, päästäen lävitseen asioita jotka kuuluvat muualle, tuonpuoleiseen. Elokuvassa Amplifier vuonna 1938 valmistunut Helsingin olympiastadion on historian solmukohtaa ilmaiseva rakennus. Funktionalistisen arkkitehtuurin puhdaslinjaista tyylisuuntaa noudattaen se edustaa optimistista utopiaa sekä historian hylänneen ihmisen unohdustilaa.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:17:03
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Amplifier
Englanninkielinen nimi

Amplifier

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Saara Ekström (Kuvaaja), Saara Ekström (Käsikirjoittaja), Eero Tammi (Leikkaaja), Saara Ekström (Ohjaaja), Saara Ekström (Tekijä), Pietu Korhonen (Äänisuunnittelu), Heikki Vienola (Näyttelijä), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja)
Pressikuvat
Saara Ekström työskentelee elokuvan, valokuvauksen, tekstin ja installaatioiden parissa. Hänen taiteensa ytimessä ovat kronotoopit, joissa aika ja paikka tiivistyvät, ravitseva ja rapauttava aika sekä häilyvä halu sekä muistaa että unohtaa. Ekströmin teoksia on esitetty laajasti museoissa ja festivaaleilla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Hänet palkittiin mediataiteen AVEK-palkinnolla 2018 sekä Varsinais-Suomen taidepalkinnolla 2017, Suomen taiteilijaseuran palkinnolla 1995 ja Turku-palkinnolla 1994. Ekström on ollut Helsingin juhlaviikkojen taiteilija 2005 sekä ehdolla Ars Fennica- ja Carnegie Art Award -palkintoihin 2010.