Rule the World

Minna Suoniemi

Teoksessa Rule the World teinityttö seisoo metsässä näennäisesti paikallaan. Tytön kaulalla on maskeerattu puremajälki ja olemus on ylivirittynyt. Kasvojen pienet ilmeet liikkuvat ylinopeudella. Ääniraidalla on 15-vuotiaan Elsan säveltämä ja sanoittama samanniminen biisi. Biisin nopea koneen tuottama rytmi on ristiriidassa videokuvan pysähtyneisyyden kanssa. Lapsen esittämä ja lapsessa oleva paha on läsnä pysähtyneenä ikuisuutena, jonkun alkamisen odotuksena, sisältä kumpuavana epävarmuudensekaisena vallantunteena, jota ei täysin hallitse.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:02:35
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Rule the World
Englanninkielinen nimi

Rule the World

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Minna Suoniemi (Kuvaaja), Minna Suoniemi (Käsikirjoittaja), Minna Suoniemi (Leikkaaja), Minna Suoniemi (Ohjaaja), Elsa Pursio (Säveltäjä), Minna Suoniemi (Tekijä), Minna Suoniemi (Äänisuunnittelu), Katri Pursio (Näyttelijä), Minna Suoniemi (Rahoittaja)
Pressikuvat
Minna Suoniemi (s.1972) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan ja installaation keinoin. Häntä kiinnostavat häiriö, virhe ja toisin tekeminen normia purkavina mahdollisuuksina, joiden kautta eri tavoin luonnollistuneet rakenteet ja mallit voivat tulla näkyviin. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajasti Suomessa ja kansainvälisesti, mm. EMMAssa, Kiasmassa, Moskovan modernin taiteen museossa ja Norjan valokuvataiteen museossa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen Palokärki -palkinto teoksesta Punahilkka ja susi. Suoniemi on valtion audiovisuaalisen taidetoimikunnan jäsen ja toimii lehtorina Aalto yliopiston taiteen laitoksella.