Miss Kong

Suoniemi Minna

”Miss Kong” kuvaa lähikuvin ylipainoista, hyppynarua hyppivää naishahmoa. Teos on kuvattu 16 mm filmille ylinopeudella, jolloin hidastettu kuva paljastaa armottomasti lihan liikkeet.

Tuotantovuosi
2008
Kesto
00:04:30
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Miss Kong
Suomenkielinen nimi
Miss Kong
Englanninkielinen nimi
Miss Kong
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Ilkka Rautio (Leikkaaja), Minna Suoniemi (Ohjaaja), Minna Suoniemi (Tekijä), Minna Suoniemi (Tuottaja), Niko Roivainen (Assistentti), Joonas Selin (Kamera-assistentti), Minna Suoniemi (Konsepti), Tuomas Jaakkola (Kuvaaja), Minna Suoniemi (Näyttelijä), Sanni Rajapolvi (Tuotantoassistentti), Markus Tynskä (Valomies), Tuukka Nikkilä (Ääni)
Pressikuvat
Minna Suoniemi (s.1972) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan ja installaation keinoin. Häntä kiinnostavat häiriö, virhe ja toisin tekeminen normia purkavina mahdollisuuksina, joiden kautta eri tavoin luonnollistuneet rakenteet ja mallit voivat tulla näkyviin. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajasti Suomessa ja kansainvälisesti, mm. EMMAssa, Kiasmassa, Moskovan modernin taiteen museossa ja Norjan valokuvataiteen museossa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen Palokärki -palkinto teoksesta Punahilkka ja susi. Suoniemi on valtion audiovisuaalisen taidetoimikunnan jäsen ja toimii lehtorina Aalto yliopiston taiteen laitoksella.