Frozen

Minna Suoniemi

Teoksessa kaksi teinityttöä istuvat vierekkäin metsäisessä ympäristössä. Toinen tytöistä on kameraan päin, ja kasvoilla elää pahan mielen kirjo. Toinen tytöistä on silmät kiinni ja hiukan poispäin kääntyneenä. Videon nopeutus eri nopeuksille tiivistää tunnelmaa tyttöjen välillä. Surun tai mielipahan syy ei selity, kuten ei myöskään tyttöjen välinen suhde. Ääniraita koostuu laulaen toistuvista sanoista Let it go. Junnaten toistuva käsky synnyttää äänimaiseman nuoren mielenliikkeiden taustalle – hetki tuntuu ikuisuudelta.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:02:36
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Frozen
Englanninkielinen nimi

Frozen

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Minna Suoniemi (Kuvaaja), Minna Suoniemi (Käsikirjoittaja), Minna Suoniemi (Leikkaaja), Minna Suoniemi (Ohjaaja), Minna Suoniemi (Tekijä), Elsa Pursio (Äänisuunnittelu), Katri Pursio (Näyttelijä), Elsa Pursio (Näyttelijä), Minna Suoniemi (Rahoittaja)
Pressikuvat
Minna Suoniemi (s.1972) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan ja installaation keinoin. Häntä kiinnostavat häiriö, virhe ja toisin tekeminen normia purkavina mahdollisuuksina, joiden kautta eri tavoin luonnollistuneet rakenteet ja mallit voivat tulla näkyviin. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajasti Suomessa ja kansainvälisesti, mm. EMMAssa, Kiasmassa, Moskovan modernin taiteen museossa ja Norjan valokuvataiteen museossa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen Palokärki -palkinto teoksesta Punahilkka ja susi. Suoniemi on valtion audiovisuaalisen taidetoimikunnan jäsen ja toimii lehtorina Aalto yliopiston taiteen laitoksella.