Oon mä ollut paha mut oon mä ollut hyväkin

Suoniemi Minna

Oon mä ollut paha mut oon mä ollut hyväkin kietoo filmin materiaalisuutta aikaan, vanhenevaan kehoon ja ylisukupolviseen kehokokemukseen liiallisuudesta. Lapsekas tai outo kertojanääni puhuu mummulle ja samalla naisille ja äideille yli sukupolvien ja historian kerrostumien. Filmikamera puhuja-kertojan synnyinvuodelta rinnastuu vanhentuneeseen filmimateriaaliin ja vaihdevuosien läpäisemään kehoon. Teoksessa kerronnan kohde vaihtelee isoäidistä kontrollin rakenteiden piilottamiksi jääneisiin tuntemattomiin.

Tuotantovuosi
2022
Kesto
00:06:12
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Oon mä ollut paha mut oon mä ollut hyväkin
Suomenkielinen nimi

Oon mä ollut paha mut oon mä ollut hyväkin

Englanninkielinen nimi

I've been bad but I've been good too

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Minna Suoniemi (Kuvaaja), Minna Suoniemi (Käsikirjoittaja), Minna Suoniemi (Leikkaaja), Minna Suoniemi (Ohjaaja), Minna Suoniemi (Tekijä), Minna Suoniemi (Äänisuunnittelu), Minna Suoniemi (Näyttelijä)
Pressikuvat
Minna Suoniemi (s.1972) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan ja installaation keinoin. Häntä kiinnostavat häiriö, virhe ja toisin tekeminen normia purkavina mahdollisuuksina, joiden kautta eri tavoin luonnollistuneet rakenteet ja mallit voivat tulla näkyviin. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajasti Suomessa ja kansainvälisesti, mm. EMMAssa, Kiasmassa, Moskovan modernin taiteen museossa ja Norjan valokuvataiteen museossa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen Palokärki -palkinto teoksesta Punahilkka ja susi. Suoniemi on valtion audiovisuaalisen taidetoimikunnan jäsen ja toimii lehtorina Aalto yliopiston taiteen laitoksella.