Pelimiehiä

Suoniemi Minna

Taiteilija pyysi kuutta miestä pitelemään raskasta asetta käsivarsi suorana niin pitkään kuin pystyivät. Kisa oli leikkiä, mutta pian kaikki kuitenkin halusivat voittaa. Aseet osoittavat kohti kameraa, ja minuuttien kuluessa miesten kasvot kääntyvät irvistykseen ja vartalot alkavat täristä. Videoinstallaatiossa kaksi videokuvaa projisoidaan vastakkain, jolloin tilaan muodostuu kaksintaistelu.

Tuotantovuosi
2003
Kesto
00:20:40
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Pelimiehiä
Suomenkielinen nimi
Pelimiehiä
Englanninkielinen nimi
Game Boys
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Niko Kalliojärvi (Musiikki), Minna Suoniemi (Tekijä), Simo Vehmas (Näyttelijä), Matias Teittinen (Näyttelijä), Jefunne Gimpel (Näyttelijä), Hans-Cristian Berg (Näyttelijä), Sakke Yrjölä (Näyttelijä), Mika Ihanus (Näyttelijä)
Pressikuvat
Minna Suoniemi (s.1972) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan ja installaation keinoin. Häntä kiinnostavat häiriö, virhe ja toisin tekeminen normia purkavina mahdollisuuksina, joiden kautta eri tavoin luonnollistuneet rakenteet ja mallit voivat tulla näkyviin. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajasti Suomessa ja kansainvälisesti, mm. EMMAssa, Kiasmassa, Moskovan modernin taiteen museossa ja Norjan valokuvataiteen museossa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen Palokärki -palkinto teoksesta Punahilkka ja susi. Suoniemi on valtion audiovisuaalisen taidetoimikunnan jäsen ja toimii lehtorina Aalto yliopiston taiteen laitoksella.